ATP Róma: Cilic-Zverev elődöntőt rendeznek az alsó ágon

Ma már a döntőbe kerülés a tét Rómában. Cilic könnyedén, Zverev egy éjszakába nyuló heroikus küzdelemben lett elődöntős. 

Cilic kiváló tenisszel verte Carreno Bustát
Kép forrása: livetennis.com

Nadalék után rögtön Marin Cilicé és Pablo Carreno Bustáé volt a színpad. A két játékos eddig kétszer találkozott, ám Cilic két győzelme kicsit más volt, hiszen mind a kettő kemény pályás versenyen született. Érdeklődve vártuk mit tud kezdeni a langaléta horvát egy kőkemény melós teniszezővel, ha ők ketten a vörös szőnyegre lépnek, a gyors körülmények helyett. Cilicen nem látszott, hogy túlságosan zavarná ellenfele dolgos játékstílusa, akit nagy mértékben nyerőkkel bombázott. A horvát teljes kontroll alatt tartotta egész mérkőzésen az adogatását, így nem csoda, hogy 1-1 elvesztett adogatás a spanyol részéről végzetes hibának bizonyult. Cilic végig remekül teniszezve 6/3 6/3 arányban jutott az elődöntőbe.

Zverev kimászott a gödörből és a végén örülhetett győzelmének
Kép forrása: tennisworldusa.org

David Goffin és Alexander Zverev hősiességről tett tanúbizonyságot, hiszen egészen este 11-ig kellett várniuk, hogy belekezdhessenek a kis csörtéjükbe. Zverev az első játszmában nem sok esélyt adott ellenfelének. A német a szett elején egy hosszú játékot követően vette el Goffin adogatását, majd a belga őt csupán követni tudta. A második játszmában Zverev nem tudott mit kezdeni Goffin adogatójátékaival. A belga egyre jobban adogatott, ami a nyolcadik játékban meggondolatlan hibákra késztette Zverevet. Goffin 5-3-nál hozta a kötelezőt, következhetett a döntő szett. A német egyre idegesebben teniszett, úgy tűnt Goffin felőrölheti riválisát. A döntő játszmában 3-2-nél már break előnyben teniszezhetett Goffin, azonban arra nem lehetett számítani, hogy már nem nyer több játékot. Zverev 3-2-es hátrányás követően fantasztikusan teniszezett, remek megoldásokkal szolgálta ki a közönséget. Zverevnek tovább tart a veretlenségi sorozata, 6/4  3/6 6/3-ra nyerte meg a hajnalba nyúló küzdelmet.

Kiemelt kép forrása: skysports.com

A hozzászólások le vannak zárva.