Búcsúztak a magyarok Strasbourgban

2018. május 22.
by cort

Mindkét magyar hölgy búcsúzott a strasbourgi WTA International torna második fordulójában.

Elsőnek a hatodik helyen kiemelt Babos Tímea lépett pályára, aki egy kellemetlen ellenféllel, a kazah Zarina Diyas-szal találkozott. A közel három órás összecsapás inkább a hibákról szólt, egyik hölgy sem tudta rendesen elkapni a fonalat, és ráerőltetni a játékát ellenfelére. A mérkőzést Diyas kezdte jobban, hamar breakelőnybe került, és 5-3 illetve 5-4 után öt játszmalabdája is volt, de Timi hősiesen rövidítésre mentette a szettet. Sajnos a tie-breakben ismét Diyas kezdett jobban, és a 4-0-ás előny elegendőnek bizonyult a szett megnyeréséhez.

A második játszmában Timi magára talált, 38 perc alatt, break hátrányból 6-4 arányban nyerte a szettet. A döntő felvonást ismét a kazah lány kezdte jobban, Timi folyamatosan a breakhátrány ledolgozásán fáradozott, de hiába. A játszma közepén megérkezett az eső, és elmosta Babos játékát, aki 3-2 után már nem tudott játékot nyerni, és búcsúzott a tornától.

Timit követően Jani Réka Luca is pályára lépett, aki az ötödik helyen kiemelt Dominika Cibulkova ellen próbálta folytatni a menetelést. Sajnos a kezdés nem a legjobban sikerült, a volt Grand Slam-döntős szlovák nagyon bekezdett, és villámgyorsan megnyerte az első szettet, és a másodikban is hamar breakelőnybe került. Réka a játszma derekán még egyenlíteni tudott (3-3), de utána ismét elvesztette az adogatását, ami döntőnek bizonyult. Cibulkova 6-1 6-4-gyel jutott a legjobb nyolc közé.

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.