RG18: Két korábbi bajnoknő is csatlakozott a második forduló mezőnyéhez

2018. május 29.
by cort

A holnapra halasztott Simona Halep – Alison Riske mérkőzést leszámítva minden hely elkelt a Roland Garros második fordulójában.

Maria Sharapova mindig a figyelem központjában. A dopping esete óta talán még inkább. Vannak akik az orosz igazi visszatérését várják a női tenisz élmezőnyébe, és vannak olyanok, akik a csúfos bukását (ők sincsenek kevesen). Nos, a mai napon majdnem utóbbiak örülhettek, ugyanis Sharapova majdnem csomagolt a holland Hogenkamp ellenében. Elképzelhető, hogy a 6-1 3-1-es vezetés nyugtatta meg túlságosan a korábbi bajnoknőt, aki ennek hatására felhagyott az addigi jó játékkal, és adta át a kezdeményezést a hollandnak, aki élt a lehetőséggel, és előbb 6-4 arányban megfordította a második szettet, majd pedig a döntő játszmában is 3-0-ás előnyre tett szert. Sharapova azonban összeszedte magát, koncentráltan kezdett el teniszezni, és sorozatban hat játékot nyerve megfordította a mérkőzést. Az orosz a következő körben a horvát Donna Vekic-csel mérkőzik a 32 közé jutásért.

Sharapovához hasonlóan sikerrel vette az első akadályt a két évvel ezelőtti győztes Garbine Muguruza. A spanyol játékos egy másik korábbi bajnokkal, az orosz Svetlana Kuznetsovával találkozott, és 2 óra 7 perc alatt 7-6 6-2 arányban győzedelmeskedett. Muguruza az egész mérkőzésen lépéselőnyben teniszezett, a rövidítést demoralizáló 7-0-ra nyerte, és az összecsapás után elégedetten nyilatkozott. “Ez egy második heti mérkőzés volt. Nagyon nehéz összecsapás volt, egy rutinos játékos ellen. Úgy érzem az ilyen meccsek növelik az ember önbizalmát.”

A hozzászólások le vannak zárva.