RG18: Két korábbi bajnoknő is csatlakozott a második forduló mezőnyéhez

2018. május 29.
by cort

A holnapra halasztott Simona Halep – Alison Riske mérkőzést leszámítva minden hely elkelt a Roland Garros második fordulójában.

Maria Sharapova mindig a figyelem központjában. A dopping esete óta talán még inkább. Vannak akik az orosz igazi visszatérését várják a női tenisz élmezőnyébe, és vannak olyanok, akik a csúfos bukását (ők sincsenek kevesen). Nos, a mai napon majdnem utóbbiak örülhettek, ugyanis Sharapova majdnem csomagolt a holland Hogenkamp ellenében. Elképzelhető, hogy a 6-1 3-1-es vezetés nyugtatta meg túlságosan a korábbi bajnoknőt, aki ennek hatására felhagyott az addigi jó játékkal, és adta át a kezdeményezést a hollandnak, aki élt a lehetőséggel, és előbb 6-4 arányban megfordította a második szettet, majd pedig a döntő játszmában is 3-0-ás előnyre tett szert. Sharapova azonban összeszedte magát, koncentráltan kezdett el teniszezni, és sorozatban hat játékot nyerve megfordította a mérkőzést. Az orosz a következő körben a horvát Donna Vekic-csel mérkőzik a 32 közé jutásért.

Sharapovához hasonlóan sikerrel vette az első akadályt a két évvel ezelőtti győztes Garbine Muguruza. A spanyol játékos egy másik korábbi bajnokkal, az orosz Svetlana Kuznetsovával találkozott, és 2 óra 7 perc alatt 7-6 6-2 arányban győzedelmeskedett. Muguruza az egész mérkőzésen lépéselőnyben teniszezett, a rövidítést demoralizáló 7-0-ra nyerte, és az összecsapás után elégedetten nyilatkozott. “Ez egy második heti mérkőzés volt. Nagyon nehéz összecsapás volt, egy rutinos játékos ellen. Úgy érzem az ilyen meccsek növelik az ember önbizalmát.”

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.