RG18: Véget ért Fucsovics Márton Roland Garrosa

Az újabb sikeres Grand Slam-debütálást ezúttal nem követte tündérmese. Kyle Edmund túl nagy falatnak bizonyult.

Csütörtökön vigyázó szemeink újra valamelyik külső pályára szegeződhetett igazán. Ezúttal a 3-asra, ahol a legmagasabban jegyzett magyar férfi teniszező, Fucsovics Márton ragadt ütőt a Roland Garros második fordulójában. Ellenfele a brit Kyle Edmund (16.) volt, aki számára szintúgy a januári Australian Open hozta meg az áttörést, csak nem nyolcaddöntő, hanem elődöntő formájában. A szezon következő Grand Slam-tornáján a sors összehozott egy egymás elleni mérkőzést, így ez azt jelentette, hogy egy újabb sikersztori csak egyikük előtt állhat a folytatásra. Sajnos ez a valaki nem Marci lett. Az első szettben már kiderült, hogy most egy magasabb kategóriával lesz dolga, mint amilyet előző körös ellenfele, Vasek Pospisil képviselt. A nyíregyházi teniszező nagyon sok hibával játszott az első szettben, amit aztán anélkül veszített el, hogy nyert volna egy játékot is.

Nem volt válasz Edmund tenyereseire
Kép forrása: twitter.com/bbctennis

Marci pontatlansága mellett természetesen Edmund is tényezőként vállalt szerepet a történésekben. Jól használta a szerváit a tenyerese pedig az alapvonal mögülről megütve is életveszélyesnek bizonyult. A második szettben ezen erényeit nem tudta megcsillogtatni és Fucsovics hasonló fölényben nyerte azt meg, mint amekkora hátrányban bukta el az elsőt. A felek valóságos hullámvasutat jártak be a meccs huzamosabb szakaszáig, hiszen a harmadik játszma megint a világranglista 17. helyezettjéről szólt. Edmund makulátlanul adogatott: Marci a 21 fogadópontból csak 5-öt tudott megnyerni, miközben Edmundnál ugyanez a statisztika 9/20 volt. Nem csoda, hogy dupla-break-kel lett meg a harmadik szett a britnek.

A negyedik, s egyben utolsó játszma volt a legszorosabb. A magyar teniszező felvette a kesztyűt, de a kecsegtető szituációkban nem tudta megnyerni a pontokat. Legnagyobb lehetősége 2/2-nél volt, amikor eljutott semmi-40-ig fogadóként, de ezt követően Edmund mintha valami gombot nyomott volna meg, s kapcsolt fel egy magasabb fokozatra. A hajrához közeledve pedig Marci nem bírta a nyomást, a brit a számára legideálisabb pillanatban csinálta meg a szett első break-jét, melyet követően már szerválhatott is a győzelemért. Ekkor ugyan még hősiesen küzdött Fucsovics – egy meccslabdát egy fonák nyerővel hárított – de nem tudta magát már visszahozni a mérkőzésbe. 2 óra 20 percnyi játék után gratulálhatott ellenfelének. Végeredmény: 0/6 6/1 2/6 3/6

Pálcát természetesen nem szabad törni a feje felett, hiszen nem akármilyen előzménnyel, pályafutása első ATP-tornagyőzelmével (Genf) érkezett meg pályafutása első Roland Garrosára, s idén gyakorlatilag minden ATP-versenyen való szereplés pontnyereséget jelent számára a világranglistán, ahol nem mellesleg múlt heti sikerével a 45. helyre ugrott előre.

KÖVETKEZHET A FÜVES PÁLYÁS SZEZON!

Kyle Edmund nem mellesleg a 3. fordulóban Fabio Fogninivel (18.) mérkőzik meg. Nem ígérkezik rossz meccsnek, sőt…

A kiemelt kép forrása: twitter.com/bbctennis

A hozzászólások le vannak zárva.