RG 18: Kis híján biciklit adott ajándékba Wozniacki, kiesett Svitolina

A hölgyek versenyében a papírforma mellett egy komoly meglepetés is született. Lássuk a történéseket. 

Wozniacki nagyon magabiztosan nyert Parmentier ellen
Kép forrása: wtatennis.com

A világranglista második kiemeltjeként jegyzett Caroline Wozniacki továbbra is igen magabiztosan menetel idén Párizsban. Nos ezt a hazai közönség előtt teniszező Pauline Parmentier igen megsínylette, aki majdnem biciklivel távozott a helyszínről. Nagyon úgy tűnt Wozniacki kioszt egy 6/0 6/0-át francia ellenfelének, azonban Parmentier az utolsó utáni pillanatban megmenekült ettől. Ezek után Parmentier még felzárkózott 5-3-ra, azonban a dán itt már lezárta a találkozót. Wozniacki a következő körben Daria Kasatkinával csap össze.

Buzarnescu két szettben győzte le Svitolinát
Kép forrása: sportskeeda.com

A mai nap komoly meglepetést is tartogatott, hiszen Elina Svitolina a női verseny esélyesei közé tartozott. Ez a nap azonban nem az övé volt, hanem a román Michaela Buzarnescué. Az első játszmában Buzarnescu kétszer is elnyerve Svitolina adogatását került a szettelőnybe, majd a másodikban egy olyan szettet nyert meg, ami már Svitolina kezében volt. Az ukrán teniszezőnő előbb 2-1-nél, majd ami már komolyabb lehetőség volt, 5-4-nél is break előnyben játszott, mégis minden hiába. 4-5-öt követően Buzarnescu zsinórban három játékot nyert meg és két szettben nem kis meglepetésre kiejtette az idén Rómában premier tornát nyerő Svitolinát. A román játékos a negyeddöntőbe kerülésért az amerikai Madison Keys ellen játszik. Az amerikai a mai napon legyőzte a japán Naomi Osakát 6/1 7/6-ra.

A mai napon további két mérkőzést tudtak az eső előtt befejezni. A 26. kiemelt Barbara Strycova két szettben győzte le a cseh Katerina Siniakovát, Yulia Putintseva pedig szetthátrányból búcsúztatta a kínai Qiang Wangot.

Kiemelt kép forrása: rolandgarros.com

A hozzászólások le vannak zárva.