RG18: Trónkövetelők összecsapása a nyolc között

2018. június 3.
by cort

A torna előtt szinte mindenki egyetértett abban, hogy Rafael Nadal a torna első számú esélyese, és talán három olyan játékos van, aki képes lehet meglepni a spanyolt. Kettő közülük már a nyolc között találkozik.

Ismét öt szettben jutott tovább a második helyen kiemelt Alexander Zverev. A német játékos korábban Dusan Lajovic és Damir Dzumhur ellen is maratoni összecsapásra kényszerült, és Karen Khachanov ellen is 3 és fél órát töltött a pályán. Zverev ezúttal is 2-1-es hátrányból fordított az egyébkén nagyon jól teniszező orosz ellen. A német különösen az utolsó két játszmában nagyon jól, lényegesen több nyerőt ütött ellenfelénél, és a labdamenetek zömében irányította a játékot.

A. Zverev (német, 2.) – K. Khachanov (orosz) 4-6 7-6 2-6 6-3 6-3

Zverev továbbjutásával Dominic Thiem-en volt a sor, hogy Kei Nishikori legyőzésével összejöjjön a trónkövetelők mérkőzése a nyolc között. Az osztrák ennek megfelelően nagyon bekezdett, és alig egy óra alatt 6-2 6-0 arányban nyerte az első két szettet. Thiem rendkívül jól teniszezett, szórta a nyerőket, a tenyerese ismét nyerőnek bizonyult. A harmadik felvonásban változott a játék képe, mindkét játékos magabiztosan hozta az adogatójátékait, míg nem 6-5-nél Nishikori a szett egyetlen break lehetőségét kihasználva szépített. A negyedik játszma is hasonló forgatókönyv szerint alakult, Thiem a szett derekán elvette a japán adogatójátékát, és ez a break elegendőnek bizonyult a győzelemhez.

D. Thiem (osztrák, 7.) – K. Nishikori (japán, 19.) 6-2 6-0 5-7 6-4

A két játékos hetedik alkalommal találkozik egymással, egymás elleni mérlegükben az osztrák áll jobban 4-2 arányban, de legutóbb néhány hete Rómában két szettben Zverev bizonyult jobbnak.

A hozzászólások le vannak zárva.