RG18: Grand Slam bajnok és a háromszoros finalista a női döntőben

A mai napon kialakult a hölgyek szombati döntőjének párosítása.

Elsőként Simona Halep jutott a szombati fináléba, aki 6-1 6-4 arányban múlta felül a spanyol Garbine Muguruzát. A mérkőzés tétje nem csak a döntőbe jutás, hanem a hétfői világelsőség is volt, ami csakúgy mint a torna előtt, három nap múlva is a román játékos nevével kezdődik.
Az előző négy összecsapásukból három, a tornán játszmaveszteség nélkül száguldó Muguruza győzelmét hozta, így némileg meglepő volt, hogy Halep fél óra után már 5-0-ra vezetett. A spanyolnak még sikerült kozmetikáznia az eredményt, azonban az első szett így is simán a románé lett 6-1 arányban. A folytatásban feljavult Muguruza játéka, aki 4-2-es vezetésre tett szert, de Halep a nyolcadik játékban visszabreakelt, és egyenlíteni tudott. A következő játék végül mindent eldöntött. Halep egy maratoni játékban három breaklabdát hárítva hozta az adogatását, majd pedig semmire elvette a spanyol szerváját, és harmadik alkalommal jutott a Roland Garros fináléjába.

A döntőben pedig nem más, mint a US Open tavalyi bajnoka, az amerikai Sloane Stephens vár rá, aki csakúgy mint tavaly New Yorkban, most is legyőzte Madison Keys-t. Stephens ugyanazt a nyugodt, megfontolt, kevés hibával bíro játékot játszotta, mint Flushing Meadows-ban, és ez ismét elég volt Keys 6-4 6-4 arányú legyőzéséhez.

A hozzászólások le vannak zárva.