RG18: A jó dolgokra érdemes várni

2018. június 9.
by cort

A világelső Simona Halep győzelmével zárult az idei Roland Garros. A román játékos harmadik nekifutásra hódította el a párizsi Grand Slam trófeát.

Nagyszerű mérkőzést hozott a világelső Simona Halep, és a tavalyi US Open-győztes Sloane Stephens összecsapása. A harmadik Roland Garros döntőjét játszó román, valamint a hat tornadöntőjéből hatot megnyerő amerikai is idegesen kezdte a mérkőzést, elsőnek Stephens nyugodott meg, és találta meg játékát. Nagyszerűen védekezett, és a negyedik játékban elnyerte Halep adogatójátékát. Az iramra nem lehetett panasz, mindkét hölgy keményen ütötte a labdát. A világelső próbált irányítani, de nem talált fogást az amerikain, aki egy breaklabdát hárítva 41 perc alatt 6-3 arányban nyerte az első szettet.

A második játszmát is Stephens kezdte jobban, az első játékban lebreakelte Halepet, majd néhány perccel később már 2-0-át mutatott az eredményjelző a talán kicsit fáradni látszó amerikai javára. A szett és breakhátrány tudatában Halep elkezdett teniszezni. Többet vállalt, aminek eredményeként 4-2-re megfordította a szettet, és az 5-2-ért adogathatott. Az izgalmakról maga Halep gondoskodott, aki érthetetlen módon semmi bukta az adogatását, és a következő Stephens adogatójátékban is csak asszisztált (4-4). Sorsdöntő pontok következtek, Halepnek pedig helyén volt az esze és a szíve, 30 mind után hozta a szerváját, majd pedig higgadt játékkal lebreakelte Stephens-t, és 43 perc alatt 6-4-gyel egyenlített.

A döntő felvonásban is megmaradt Halep lendülete, továbbra is magabiztosan teniszezett, villámgyorsan 3-0-ás előnyre tett szert, és már csak három játékra volt karrierje első Grand Slam trófeájától. A román játékos már volt hasonló helyzetben Roland Garros fináléban, azért a következő játék kulcsfontosságú volt számára. Ennek megfelelően két fantasztikus labdamenet végén Halep ismét elvette Stephens adogatását, és innen már nem hibázott, 6-1-re abszolválta a játszmát, és nyerte az idei Roland Garros-t.

A hozzászólások le vannak zárva.