Babos Timiék tornagyőztesek Birminghamben!

Babos Tímea és Kristina Mladenovic megnyerték a birminghami WTA tornát! Timiék a döntőben újabb Champions Tiebreak után lettek bajnokok!

Babos Melbourne után tudott ismét tornát nyerni Mladenovic oldalán
Kép forrása: lta.org.uk

A magyar-francia kettős a fináléban az Elise Mertens/Demi Schuurs duó ellen lépett pályára. Babosék az első játszmában 3-3-nál kerültek break hátrányba, ezek után pedig nem igazán volt esélyük a visszazárkózásra. A folytatásban már jobban összeszedte magát az első kiemelt páros, akik a 3-2-nél megszerzett, szetten belüli második breaket már nem pazarolták el, így következhetett a 10 nyert pontig tartó lezárás. A Champions Tiebreakban Babosék folyamatosan előnyben teniszeztek, 9-6-nál három bajnoki ponthoz jutottak. Ebből az első kettőt még nem tudták kihasználni, a dráma elkerülése érdekében azonban a harmadikat már igen.

A magyar-francia duó összességében már az ötödik tornagyőzelmüket aratták együtt. Babos Tímea ezen a héten Eastbournben játszik, ahol egyesben vereséget szenvedett a lengyel Agnieska Radwanskától 6/3 6/1 arányban. A magyar teniszezőnő párosban még javíthat a brit Johanna Konta oldalán.

Kiemelt kép forrása: lta.org.uk

A hozzászólások le vannak zárva.