ATP Eastbourne, Antalya: Mischa Zverev első, Dzumhur pályafutása harmadik tornagyőzelmét szerezte meg

A múlt héten két ATP torna ért a végéhez. Eastbourneben német, Antalyában bosnyák teniszező szerezte meg a végső győzelmet. 

Mischa Zverev életében először nyert ATP tornát
Kép forrása: theargus.co.uk

Eastbournben a fináléban a szlovák Lukas Lacko és a német Mischa Zverev került be. Mind a két játékos pályafutása első tornagyőzelméért küzdött meg, annyi különbséggel, hogy kettejük közül Lacko 2012 Zágráb után próbálkozhatott meg újra trófea szerzéssel. Az első játszmában a német rögtön breakkel kezdett és saját adogatását egy break labda hárítása árán, de végig tartani tudta. A második játszmában Zverev 2-2-nél egy nagyon hosszú játék végén tudta megszerezni a break előnyt, adogatásai mögött pedig csupán egy megsemlegesített break labda, majd nyugalom. Mischa Zverev 30 évesen nyert pályafutása során először ATP tornát és immáron 25. a világranglistán.

Dzumhur nem talált legyőzőre Antalayában
Kép forrása: independent.com.mt

Antalayában a torna első két kiemeltje jutott a döntőbe. Mannarino Monfilson keresztül, Dzumhur pedig két szettben Veselyt győzte le a döntőbe jutásért. Az első két játszma igen csak hullámzóra sikerült. Az első játszmában Mannarino 1-1 után nem tudott már a szettben újabb játékot nyerni, majd a folytatásban a francia engedélyezett ellenfelének mindösszesen 1 gamet. Mannarino lendülete azonban meglepő módon teljes mértékben elfogyott, aki lemásolta az első szett forgatókönyvét. Dzumhur a záró felvonásban ismét fel tudta javítani adogatását, a 4 adogatójátékban 5 pontot bukott el. Dzumhur megszerezte pályafutása harmadik tornagyőzelmét tavalyi két oroszországi diadala után.

Kiemelt kép forrása: hindustantimes.com

A hozzászólások le vannak zárva.