Wimbledon 2018: Egy titkos esélyessel kevesebb a férfiaknál

2018. július 2.
by cort

Ha valaki a wimbledoni tornát megelőzően legyőzi Roger Federert, azt bátran lehet a verseny titkos esélyesei között említeni.

Alighanem így volt ezzel a horvát Borna Coric is, aki bő egy hete három játszmában legyőzte a hallei címvédő Roger Federert, és optimistán vágott neki az idei londoni tornának. A sorsolás már kevésbé kedvezett a fiatal horvátnak, az első körben mindjárt azzal a Daniil Medvedevvel találkozott, aki tavaly az első fordulóban Stanislas Wawrinkát búcsúztatta. A kisebb térdsérüléssel bajlódó Coric jól kezdte a mérkőzést, az első játszmában méltó ellenfele volt a füvön meglepően jól mozgó orosznak, aki a 7-6 arányban megnyert első felvonás után kapta el igazán a fonalat, és bő egy óra alatt 6-2 6-2-vel abszolválta a hátralévő két szettet, ezzel búcsúztatva a férfi verseny egyik titkos esélyesét.

Sima győzelemmel jutott a következő fordulóba a két évvel ezelőtti döntős Milos Raonic. A kanadai játékos hosszú sérülés után a stuttgarti tornán játszott ismét meggyőzően, és úgy tűnik ezt a nagyszerű formáját át tudta menteni Wimbledonra is. Raonic a hazai Liam Broady ellen játszott, és egy szorosabb szett után végül 7-5 6-0 6-1 arányban jutott a John Millmann elleni második fordulóba.

Szintén három játszmában jutott tovább egy másik adogatógép, az amerikai John Isner is. A hórihorgas játékos ismét 28 ásszal keserítette meg aktuális ellenfelét, és 2 óra 7 perc alatt 6-2 7-6 7-5 arányban abszolválta a német Maden elleni meccset.

A hozzászólások le vannak zárva.