Wimbledon 2018: Djokovic könnyed rajtot vett az All England Clubban

Novak Djokovic sima három szettben jutott tovább az első fordulóban. A szerb játékos nem sok esélyt adott az idei Australian Open negyeddöntős, Tennys Sandgrennek. 

Novak Djokovic 12. kiemeltként és egy Queens Club-i döntős szerepléssel vágott neki az idei wimbledoni tornának és rögtön az idei Australian Open negyeddöntős Tennys Sandren várt rá. Az amerikaitól nem lehetett mit tudni, mit várjunk. Idén robbant be a köztudatba Melbourne-i eredményével, azonban az elmúlt 3 hétben egyetlen-egy füves pályás versenyen nem indult.

Djokovic könnyen legyőzte Sandgrent
Kép forrása: zimbio.com

Az első játszmában Sandgren hamar elbukta az adogatását és ezek után is inkább ő érezhette magát veszélyeztetve adogatóként. Djokovic aki magabiztosan menetelt az első játszma megnyerése felé, 5-3-nál újra elvette az amerikai adogatását és szettelőnybe került. Sandgren az első felvonásban még tudott némi ellenállást mutatni, ez a következő két szettben már közel sem volt így. A háromszoros wimbledoni bajnok a második szettet 27 perc leforgása alatt 6-1-re nyerte meg, majd a harmadikban nagyon hamar 3-0-ra elhúzott. Itt ugyan egyik break előnyét elvesztette, a harmadik szettet így is dupla break előnyben fejezte be. A szerb rendkívül kiegyensúlyozottan, meggyőző játékkal vette az első fordulót 1 óra 36 perc játékot követően, a folytatásban az argentin Horacio Zeballos lesz az ellenfele.

Kiemelt kép forrása: indianexpress.com

 

A hozzászólások le vannak zárva.