Wimbledon 2018: Elfogytak a magyarok egyéniben

2018. július 4.
by DGM96

Fucsovics Márton is vereséget szenvedett az első fordulóban.

Babos Tímea és a női egyes után a férfi egyesben sincs már sajnos kinek szurkolni a magyarok közül. Fucsovics Mártonnak Julien Benneteau volt az ellenfele kedden, s bár a nyíregyházi teniszező 14 hellyel áll előrébb a világranglistán, a veterán francia rutinja volt a döntő egymás elleni második mérkőzésükön. Az első még 2017 őszén az Orleans-i Challenger torna elődöntőjében volt, ahol nüánszokon múlott Marci győzelme, hiszen három meccslabdája is volt akkor, de most nem volt ekkora csata.

Legalább is a megnyert szettek számát illeti, azonban, ha a dolgok mélyére nézünk, rájöhetünk, hogy szoros meccs volt ez azért. Az első szettben Fucsovics break-hátrányból jött vissza és végül csak a kilencedik (!) szettlabdáját tudta értékesíteni Benneteau. Azonban ami, ő mellette döntött, az a lehetőségek kihasználásának minősége. Ugyan Marci került break-előnybe a második játszmába, de a 4/1-es vezetés sem volt elég az egyenlítés bebiztosításához – 10 fogadóelőnyből csak 3-at tudott kihasználni az egész meccsen. A francia a maga javára fordította az eredményt, hatalmas lélektani fölény birtokában pedig a harmadik játszmát 32 perc alatt húzta be.

Végeredmény: Benneteau – Fucsovics 7/5 7/5 6/3

Nem jött volna rosszul Marcinak egy győzelem, hiszen az év eleji Australian Openhez hasonlóan most sem kellett volna olyan nagyon komoly ellenfelekkel játszania ahhoz, hogy elérjen egy újabb 4. fordulós meccset Grand Slam-tornán. Győzelem esetén a 30. kiemelt Fernando Verdascót kiejtő Frances Tiafoe következett volna, majd a Baghdatis – Khachanov találkozó nyertese, ezután újra egy világsztárral adatott volna meg a sors játszani a legjobb 16 között, Novak Djokovic (12.) személyében.

A kiemelt kép forrása: debmedia.hu

A hozzászólások le vannak zárva.