Wimbledon 2018: Összehozzák Serenának?

2018. július 9.
by cort

A torna előtt sem volt elképzelhetetlen, mára pedig már egyre inkább valószínűbb Serena wimbledoni győzelme. Az amerikai egyre jobban játszik, de úgy tűnik a többiek is segítenek összehozni neki a nyolcadik wimbledoni trófeát.

Ha időrendi sorrendbe akarunk haladni, akkor már az első körben búcsúzott Maria Sharapova, valamint az egyik legnagyobb esélyes Petra Kvitova, néhány nappal később pedig követte őket a címvédő Garbine Muguruza. A 32 között még akadtak olyan nevek, akik később akár eséllyel állhattak volna az ekkor még nem a legjobb teniszét mutató Serena útjába, de a világelső Simona Halep, és a tavalyi finalista Venus Williams kiesével ez a létszám egyre jobban elkezdett közelíteni a nullához.

A mai nap pedig tovább növelte az amerikai esélyeit, aki nagyszerű tenisszel 64 perc alatt 6-2 6-2 arányban hozta a kötelezőt az orosz Evgeniya Rodina ellen. Mivel a volt világelső utolsóként lépett pályára a hölgyek között, így már korábban tudni lehetett, hogy kik maradtak versenyben, kik alkotják a legjobb nyolc mezőnyét. Mivel a korábbi csillaghullás megtette hatását, és egy igencsak megtépázott tábla maradt a második hétre, Serena mellett két játékos mérkőzéseit követte kiemelt figyelem. A meglepetés (természetesen?) nem maradt el. A korábban Venus-t is búcsúztató Kiki Bertens ezúttal a hetedik helyen kiemelt Karolina Pliskovát intézte el két szettben, ezzel lecsupaszítva az alsó ágat Serena számára, ahol Kiki Bertens – Julia Goerges, és Serena Williams – Camila Giorgi negyeddöntőket rendeznek. Talán nem túlzás azt állítani, hogy az amerikai az alsó ág esélyese.

A felső ágon még két korábbi Grand Slam-győztes, a tavalyi Roland Garros-bajnok Jelena Ostapenko, valamint a két éve két GS trofeát begyűjtő Angelique Kerber maradt versenyben. A volt világelső német a negyeddöntőben az orosz Daria Kasatkinával, a fiatal lett pedig a szlovák Dominika Cibulkovával meccsel a négy közé jutásért. Közülük Kerber két éve már döntőzött az All England Clubban, Ostapenko pedig 2014-ben juniorként tudott itt nyerni, de a mérkőzésről mérkőzésre egyre jobban teniszező Williams ellen minden bizonnyal a legjobb teniszükre lesz szükség egy esetleges döntőbe jutás esetén.

A hozzászólások le vannak zárva.