Wimbledon 2018: Kialakult az elődöntő párosítása a hölgyeknél

A programnak köszönhetően először a felső ág mérkőzéseivel folytatódtak a női egyes küzdelmei, ahol az előzetesen esélyesebbnek tartott két hölgy jutott a csütörtöki elődöntőkbe.

A Center pálya első mérkőzésén a kétszeres Grand Slam bajnok Angelique Kerber, és az orosz Daria Kasatkina találkozott. Az összecsapást a volt világelső Kerber kezdte jobban, gyorsan breakelőnybe került a rendkívül bátran, és agresszívan teniszező Kasatkinával szemben, ami végül elegendőnek bizonyult a játszma megnyeréséhez. A második felvonást is Kerber került előnybe, de Kasatkina hamar egyenlíteni tudott. A folytatásban egymás után nyerték el egymás adogatásait Kerberék, a német kétszer is a mérkőzésért adogathatott, 6-5 után pedig hetedik mérkőzéslabdáját kihasználva 6-3 7-5 arányban nyerte a meccset.

Kerber ellenfele a 2014-es junior bajnok Jelena Ostapenko lesz, aki szintén két játszmában, 7-5 6-4-re nyert a szlovák Dominika Cibulkova ellen. A lett játékos a tőle megszokott bátor játékkal állt elő, Cibulkova a játék nagy részében védekezni kényszerült, és nem tudta felvenni a versenyt a lett hölggyel. Kerber és Ostapenko először találkozik tétmérkőzésen, és a forma alapján inkább a német játékosnak van több esélye karrierje második wimbledoni fináléjára.

Lesz aki megállítja Serenát?

A felső ág mérkőzéseit követően már csak az volt a kérdés, hogy Serena Williams folytatja-e menetelését, és ha igen, kivel találkozik a legjobb négy között. Nos, az amerikai valóban ott van az elődöntőben, de bő fél óráig úgy tűnt, hogy még bajba is kerülhet az olasz Camila Giorgi ellen. Az olasz hölgy az első szettben nagyszerűen tartotta a lépést a volt világelsővel, sőt, a játszma derekán elvette Serena adogatását, és 6-3-ra nyerte a nyitó felvonást. Vélhetően sokan elgondolkodtak, hogy a mai napon sem marad el a meglepetés, de Williams a folytatásban magasabb fokozatba kapcsolt, saját adogatásai mögött érinthetetlen volt, és pont annyit tett le az asztalra, amire ma délután szüksége volt. Egy-egy alkalommal lebreakelte Giorgi-t, és 6-3 6-4 arányban nyert a második, illetve harmadik szettet. Williams ellenfele az elődöntőben a német Julia Goerges lesz. A 13. helyen kiemelt Goerges szetthátrányból, 3-6 7-5 6-1 arányban múlta felül a tornán Venus Williams-t, és Karolina Pliskovát is kiejtő Kiki Bertens-t.

A hozzászólások le vannak zárva.