Wimbledon 2018: Jöhet a két évvel ezelőtti döntő visszavágója

2018. július 14.
by cort

Amint Rafael Nadal és Novak Djokovic eldönti, hogy ki legyen Kevin Anderson ellenfele a holnapi fináléban, Serena Williams és Angelique Kerber 2016 után második alkalommal mérkőzik meg egymás ellen a wimbledoni trófeáért.

Tíz és fél hónappal kislánya születését követően Serena Williams 24. Grand Slam győzelméért lép pályára, amivel utolérheti a legendás Margaret Courtot, és ezzel alighanem végérvényesen kiérdemli a valaha volt legnagyobb női teniszező címet. A tizedik wimbledoni fináléján a nyolcadik sikeréért harcba szálló amerikai lassan lendült formába az All England Clubban, az első körben még számlálhatatlanul szórta a hibákat, de mérkőzésről mérkőzésre javult a játéka, a második hétre pedig egyértelműen a torna első számú esélyesévé lépett előre. Ehhez kellett az is, hogy a híres “Manic Monday”-t követően az első tíz kiemelt közül már senki se legyen versenyben, így komoly kihívok nélkül juthatott a döntőbe.

A fináléban azonban egy rendkívül magabiztos Angelique Kerber vár rá, aki a tavalyi gyengélkedését követően idén ismét bombaformában teniszezik. A német az előző évet a világranglista éléről visszacsúszva a 21. helyen zárta, ezért szerződtette Simona Halep és Victoria Azarenka korábbi edzőjét, és úgy látszik Wim Fissette segítségével ismét számolni kell vele a legnagyobb tornákon is. Kerber a Jelena Ostapenko elleni elődöntőben hibátlanul teniszezett, és a 30 éves németnek alighanem hasonló színvonalon kell játszania, hogy esélye legyen Williams ellen.

A két hölgy harmadik alkalommal találkozik Grand Slam torna döntőjében, 2016-ban az Australian Openen a német nyert, Wimbledonban pedig az amerikai örülhetett.

A hozzászólások le vannak zárva.