Wimbledon 2018: Új győztest avattak a hölgyeknél

2018. július 14.
by cort

A vártnál simább mérkőzésen a német Angelique Kerber 6-3 6-3 arányban múlta felül a 24. Grand Slam trófeájáért pályára lépő Serena Williams-et.

Novak Djokovic és Rafael Nadal mérkőzését követően az eredeti programhoz képest két óra csúszással lépett pályára a női egyes fináléjának két résztvevője. Az előzetes esélylatolgatás inkább az amerikai győzelmét jósolta, különösképp az elődöntőben mutatott játéka miatt, ellene talán az szólt, hogy a torna két hete alatt igazán komoly ellenféllel nem találkozott, és a háló túloldalán egy olyan játékos állt, aki korábban már legyőzte egy Grand Slam torna döntőjében.

Az összecsapás viszont nem azt hozta, amit sokan vártak. A német nagyszerűen teniszezett, Serena pedig nem találta a fogást Kerberen. Az amerikai a finálét megelőző három mérkőzésén összesen 27 ki nem kényszerített hibát vétet, ezzel szemben a mai találkozón 18 játék alatt 24-et. Ennyi hibával pedig nem lehet Grand Slam döntőt nyerni egy szinte hiba nélkül teniszező Kerber ellen. A német különösen jól játszik major torna fináléjában, az eddigi négy összecsapásán mindig kimagaslóan teniszezett, ennek köszönhetően már harmadik GS trófea büszke tulajdonosa. A németek örülhetnek, Steffi Graf 1996-os wimbledoni sikere után lett ismét német győztese a női egyes versenynek. Will Fisette (Kerber jelenlegi edzője) pedig tudhat valamit. Tavaly Johanna Kontát segítette itt elődöntőhöz, idén pedig győzelemmel távozhatnak.

A. Kerber (német, 11.) – S. Williams (amerikai, 25.) 6-3 6-3

A hozzászólások le vannak zárva.