Wimbledon 2018: Novak Djokovic visszatért!

2018. július 15.
by cort

A volt világelső Novak Djokovic győzelmével zárult az idei wimbledoni Grand Slam verseny.

Már előzetesen is a Rafael Nadal – Novak Djokovic mérkőzést tartották a torna előrehozott döntőjének, de azt kevesen gondolták, hogy a tavalyi US Open finalista két játszmán keresztül ennyire alárendelt szerepet játsszon a volt világelső szerbbel szemben.

Persze az előjelek Djokovic sikerét jósolták. A szerb hiába pihenhetett egy nappal kevesebbet, mint dél-afrikai riválisa, a Nadal ellen mutatott játéka, és az a tény, hogy Anderson közel 11 órát töltött a pályán az előző két mérkőzésén, még inkább a korábbi háromszoros győztes sikerét vetítették elő.
Az összecsapás ennek megfelelően kezdődött. Djokovic egyből lebreakelte Andersont, majd a játszma derekán megduplázta előnyét, és fél óra alatt 6-2 arányban nyerte az első szettet. A folytatásban sem változott a játék képe. Djokovic magabiztosan játszott, a saját adogatásai mögött érinthetetlen volt, a dél-afrikai pedig nem találta az ellenszert Djokovic teniszére. Anderson a John Isner elleni hat és fél órás maratoni csata alkalmával 24, a Roger Federer elleni szintén öt szettes mérkőzésen mindössze 31 ki nem kényszerített hibát ütött, a mai összecsapás első két felvonásában pedig már 25 hibánál járt, és 43 perc alatt 6-2 arányban elbukta a második szettet is. Nagyon úgy tűnt, hogy a szerbnek komolyabb erőfeszítés nélkül meglesz a 13. Grand Slam sikere, de a harmadik játszma elején Anderson is megérkezett a meccsbe. A dél-afrikai egyre jobban magára talált. Agresszívan teniszezett, elkezdte szórni a nyerőket, az adogatásai mögött pedig hibátlanul játszott. Sőt, 5-4-nél kettő, 6-5-nél pedig három szettlabdát is kiharcolt magának, de Djokovic hihetetlen koncentráltan mind az öt lehetőséget hárítani tudta, és rövidítésre mentette a szettet. A tie-breakben ismét a szerb tudott fölényben játszani, és végül 2 óra 18 perc alatt 6-2 6-2 7-6 arányban győzedelmeskedett.

A szerb ezzel negyedik wimbledoni trófeáját nyerte, amivel olyan neveket előzött meg, mint az egyaránt három győzelemmel álló John McEnroe és Boris Becker. A 13. Grand Slam siker pedig azt jelenti, hogy már csak egy GS-győzelemre van a legendás Pete Sampras-től.

A hozzászólások le vannak zárva.