Cincinnati: Délszláv rangadó az elődöntőben

2018. augusztus 18.
by cort

Két nagyszerű formában teniszező játékos, a szerb Novak Djokovic, valamint a horvát Marin Cilic találkozik a Western & Southern Open felső ági elődöntőjében.

Elsőként a horvát jutott a legjobb négy közé, aki a világranglista 13. Pablo Carreno Bustával találkozott, és 1 óra 45 perc alatt 7-6 6-4 arányban győzedelmeskedett. A spanyol inkább az első játszmában tudta tartani a lépést Cilic-csel, breakhátránybol fordítva a szettért adogathatott, de nem tudta kiszerválni a meccset, a rövidítésben pedig hiába volt szettlabdája, a horváté lett a nyitó szett. A folytatásban is hasonlóan élvezetes és küzdelmes teniszt láthattunk, de ekkor már inkább Cilic akarata érvényesült, és jutott a Djokovic elleni elődöntőbe.

A wimbledoni győztes szerb még a délelőtt folyamán gyorsan befejezte a Dimitrov elleni meccset, este viszont rendesen megizzadt a kanadai Milos Raonic ellen. A két és fél órás mérkőzésen a pihentebb kanadai tudott először breakelni, de Djokovic nagyszerű játékkal 7-5 arányban megfordította a szettet. A második játszmában is Raonic-nak jött össze a break, de ezúttal tudta tartani az előnyt, és 6-4-gyel abszolválta a szettet. A döntő felvonás ismét Raonic breakkel indult, de Djokovic nem akarta elrontani makulátlan mérlegét a kanadai ellen, fordítani tudott, és kilencedik alkalommal is legyőzte ellenfelét.
A szerb ismét tanúbizonyságot adott arról, hogy fejben rendkívül erős, és Raonic ellen is bizonyította, hogy az egyik legjobb fogadó játékos a mezőnyben. Néha még elszakad a cérna, de ott van a tűz, és ha ezt a teljesítményt még tudja fokozni, akkor lehet, hogy vasárnap begyűjti az egyetlen még hiányzó Masters trófeáját.

A hozzászólások le vannak zárva.