ATP Cincinnati: Visszatért a régi Djokovic?

Novak Djokovic Cincinnatit is behúzta. A szerb káprázatos visszatérése után nem kérdés, egyértelműen az egyik legnagyobb esélyes az idei US Openen. 

Eddig tartott az a kisebb hullámvölgy a férfi teniszben, amíg a legnagyobb klasszisok önmagukat keresvén, mint egy illuminált állapotban lévő fiatalember, csak botorkált valahol a sötétben. Régen láthattuk azt, hogy előjönnek a klasszis csaták, hiszen 2016 Melbourne óta nem játszott tétmeccset egymás ellen Roger Federer és Novak Djokovic. Az esélyek most inkább a friss wimbledoni bajnok mellett szóltak.

Djokovic először tudott nyerni Cincinnatiben
Kép forrása: youtube.com

Djokovic úgy kezdett, mint egy felbőszült fenevad és hamar nekiesett Federernek. A svájci az első támadásoknál még elhúzta a bika előtt a törölközőt, azonban a sebzett vad tovább öklelt. 3-3-nál a svájci már nem bírta az egyre jobban ránehezedő nyomást és a szerb break előnybe került. Ezzel az első játszma eldőlt, mivel Djokovic az utolsó két adogatójátékában 2 pontot volt hajlandó fájó szívvel, de elveszíteni. A második játszmában Federer eleinte kezdte megszelídíteni a feltüzelt ragadozót, azonban nem igazán tudott rajta sebet ejteni. Djokovic ment előre, majd 3-3-nál egy szemet gyönyörködtető kanyarintással elütött és látható távolságba került számára a győzelem. A volt világelső ezen a mérkőzésen rendkívül kiegyensúlyozott volt és innen már nem engedett visszajövetelt Federer számára, a bika felöklelte a matadort.

Novak Djokovic egyértelműen ki volt éhezve ezen a tornán a sikerre. Egy fajta megnyugvás és még nagyobb reváns volt ez számára itt Federerrel szemben. A szerb hatodik próbálkozásra nyerte meg a döntőt Cincinnatiben és ebből háromszor Federertől kapott ki. Novak Djokovic már hatodik a legfrisebb világranglistán és nem kérdés, hogy a US Open legnagyobb esélyesei közé tartozik.

Kiemelt kép forrása: eurosport.com

 

A hozzászólások le vannak zárva.