US Open 2018: Andy Murray négy játszmában nyert az első körben

2018. augusztus 27.
by DGM96

Az egykori világelső szetthátrányból fordított az ausztrál Duckworth ellen

A 2017-es Wimbledoni torna óta először játszhatott Grand Slam-tornán mérkőzést Andy Murray. Az korábbi világelső skót teniszező tavalyi csípősérülése és idei műtétje után július óta azon fáradozik, hogy újra beindítsa karrierjét a világranglista legalacsonyabb helyeiről indulva. Már Wimbledonban is lett volna lehetősége GS-en játszania, de akkor még nem érezte magát készen arra, hogy három nyert szettre menő mérkőzés(eke)t játsszon.

A Sam Querrey ellen elveszített tavalyi Wimbledoni negyeddöntő után azonban újra megadatott neki a lehetőség, mégpedig az ausztrál James Duckworth ellenfeleként. Az első szettet szoros küzdelemben, két játszmalabdát is elpazarolva veszítette el, ezt követően viszont megfordította és meg is nyerte a meccset 3 óra 21 perc alatt. Annyiban már alakul a játéka, hogy mind a négy szettben 10-nél kevesebb hibás ütése volt, de a break-labdák kihasználásával hadi lábon állt (6/15), viszont adogatópontjainak 71 százalékát meg tudta nyerni.

Végeredmény: 6/7(5) 6/3 7/5 6/3

A következő körben Murray már komolyabb feladat elé nézhet majd, hiszen ott a 31. kiemelt spanyol Fernando Verdasco lesz az ellenfele, onnan pedig nincsen “messze” tőle Juan Martin Del Potro (3.) sem!

A kiemelt kép forrása: twitter.com/QueensTennis

A hozzászólások le vannak zárva.