US Open 2018: Alize, itt nincs vetkőzés!

2018. augusztus 29.
by cort

Nem is Alize Cornet lett volna, akivel ez megtörténik. A francia játékos különleges alakja a női mezőnynek, nem egy emlékezetes balhé, és szócsata köthető a nevéhez. Most is ő került a középpontba.

A francia hölgy ezúttal semmi rosszat nem csinált, mégis megintették a Johanna Larsson elleni mérkőzésen. A két hölgy – csakúgy mint Fucsovics Marciék – a legnagyobb hőségben léptek pályára, és a második játszma után elmentek a tíz perces szünetre. Cornet ez idő alatt átöltözött, és a pályára visszatérve vette észre, hogy fordítva van rajta a felsője. Gyorsan megfordította, majd még mielőtt a játék folytatódhatott volna, a vezető bíró a szabályok megsértése miatt figyelmeztette a franciát.

Az eset után néhány perccel már felrobbantak a közösségi oldalak, ahol jött a diszkrimináció, egyenjogúság, és minden, ami éppen az emberek eszébe jutott. Így volt ezzel Judy Murray is, aki szintén nem értette, hogy ha a férfi teniszezők nyugodtan átöltözhetnek a pályán, akkor egy női játékos ugyanezért miért követ el szabálysértést. A WTA – elhatárolódva a történtektől – nem sokkal később közleményt adott ki. “A szabálysértés, amit Alize Cornet az USTA-tól kapott a US Open első fordulójában, teljesen igazságtalan volt, és nem a WTA szabályain alapult. (…) A szabálysértés a Grand Slam szabályai alá esett, de örömmel látjuk, hogy az USTA most megváltoztatta a politikáját. Alize semmi rosszat nem csinált.”

Természetesen azóta már a US Open szervezői is kiadták a saját közleményüket, amiben sajnálják a történteket, és biztosították a játékosokat, hogy a jövőben ilyen nem történhet meg.

A hozzászólások le vannak zárva.