US Open 2018: Ez már bizony a Djokovic-expressz

2018. szeptember 2.
by cort

Egyre magasabb fokozatba kapcsol a volt világelső Novak Djokovic. A szerb játékos ezúttal simán jutott tovább a francia Richard Gasquet ellen.

Az igazsághoz persze hozzátartozik, hogy a mezőny egyik legszebb egykezes fonákját magáénak tudó francia még sosem tudott győzni Djokovic ellen, de a mostani mérkőzésük talán még a vártnál is simábbnak bizonyult. Gasquet csak a mérkőzés elején, és valamelyest a harmadik szett végén tudta megszorongatni a szerbet, de a korábbi US Open bajnok egyre jobb teniszt játszik, a Fucsovics Marci elleni helyenként gyenge játéknak nyoma sincs. Ráadásul Djokovic a következő körben is verhető ellenfelet kapott a portugál Joao Sousa személyében, aki egy szoros mérkőzésen verte a 17. kiemelt Lucas Pouille-t. És ha az a mérkőzés megvan, akkor minden bizonnyal jöhet Roger Federer…

Forrás: twitter.com/atpworldtour

Egy másik korábbi bajnok, a 2014-es győztes Marin Cilic is ott lesz a tizenhat között, de neki lényegesen komolyabb dolga volt a fiatal Alex De Minaurral szemben. A helyi idő szerint 2 óra 22 perckor befejeződött 4 órás mérkőzésen a horvát óriás dupla szetthátrányból múlva felül az ausztrált. De Minaur rendkívül magas színvonalon teniszezett, és nem sok hiányzott, hogy búcsúztassa a torna egyik esélyesét. Cilic az elvesztett első két szett után megtalálta a játékát, a következő két játszmában uralta a pályát, nem sok esélyt adott De Minaurnak. A döntő felvonásban is megmaradt a horvát játékos lendülete, és megnyugtató 5-2-es vezetésre tett szert, de az ausztrál játékosnak még volt a tankban. Hat mérkőzéslabdát hárítva kiegyenlített, és esélye volt a mindent eldöntő tie-breakelt adogatnia, de rutinos ellenfele nem akarta a döntést a rövidítésre hagyni, és lebreakelte ellenfelét. Cilic a nyolc közé jutásért a belga David Goffinnel találkozik.

Kép forrása: twitter.com/djokernole

A hozzászólások le vannak zárva.