US Open 2018: Az elrontott ziccer elnyerte a méltó jutalmát

Roger Federer játéka kritikus pontra jutott, ez a US Open után nem lenne érdemes elgondolkodni a visszavonuláson? 

Érdekes bevezetés, de hát kibújt a szög a zsákból, hogy ez nem hogy jelenleg egy olyan Roger Federer teniszezik az utóbbi hónapokban a pályán aki teljes árnyéka önmagának. Nem ez volt az első úgymond szenzációval felérő veresége, de valószínűleg ha a folytatásban így teniszezik, egészen biztosan nem az utolsó.

Roger Federer eddig a pontig nem találta magát szemben semmilyen ellenállással, az egyik legnagyobb kihivója is ( Nick Kyrgios ) a végére már-már a tőle megszokott unott, vontatott, nyögvenyelős, és hitetlen teniszt nyújtotta. Szembe jött egy olyan ember a messzi tájakról, hiszen John Millman nevét ugyan hallhattuk az elmúlt években, de ennyi és nem történt több. Miből gondoltuk volna, hogy ez az igen atletikus ausztrál fiatalember, egyszer csak a semmiből egy olyan teniszt nyújt, ami egyszerűen érthetetlen. Jelek biztos nem utaltak rá, hiszen az elmúlt 5 tornán a harmadik kört nem élte meg.

Novak Djokovic kőkemény harcra számíthat a negyeddöntőben
Kép forrása: theausztralian.co.au

Lássuk a mérkőzés legfontosabb történéseit, ami úgy indult, mint amit láthattunk az első három fordulóban. A nyitószett izgalmat hozott, amíg nem tudtunk mire számítsunk. Majd olyan szorosságot, feszültséget érezhettünk az első három körben, mint egy jó vasárnapi ebéd után a jól megérdemelt alvás. Federer megnyerte ugyan az első szettet, de egyszer csak és egészen váratlanul, Millman úgy tüzelt, mint egy forró kemence, ahol megsütik a Sziget Fesztiválra a lángosokat. Ezt a szintet mondjuk ki elég egyértelműen: Federernek jelenleg sok volt. Ezt nagyon fájó kimondani, de rég lehetett látni Federert ennyire rosszul, instabilan, türelmetlenül játszani, aki a negyedik szettben amikor vissza kéne jönni, helyette izomból a hálóba vágja a ziccer röptét 4-2 előnynél. Gyakorlatilag azt sem lehet mondani, hogy meglepetés, vagy még annyit se, hogy Millman szoros csatában nyert. Federernél ugyan sosem jelenthetjük, hogy ez a hajó már messze úszott, hiszen 2011-ben, majd 2017-től gyakorlatilag egy éven keresztül meglepett minket szenzációs tenisszel és három Grand Slam győzelemmel. Ennek ellenére be kell látni, nem hogy hiányzik a tűz és a stabilitás a játékából, a következő körben Djokovicnak valószínűleg egy fél fogára való falat se lett volna ez a Federer.

Federer kiégett?
Kép forrása: bbc.co.uk

Hogyan tovább? Tehetjük fel bátran a kérdést, mert látva ezt a Federert, kijelenthetjük hogy nagyobb a baj, mint amilyennek tűnik. Itt már nem arról van szó, hogy 1-2 versenyen nem jött volna ki a lépés Federernek, hónapok óta stagnál a tenisze. Utoljára bármennyire értékelhetőt Indian Wellsben tudott produkálni ( Del Potrotól kapott ki a döntőben ), Melbourne óta nem hogy nem nyert nagyobb tornát, kikapott olyanoktól akiket simán szokott verni, majd Wimbledonban Kevin Anderson ellen két szettes előnyből és meccslabdákról kapott ki. Mi történt veled Roger???

Kiemelt kép forrása: dnaindia.com

 

A hozzászólások le vannak zárva.