US Open 2018: Babos Tímea újra Grand Slam-döntős!

Az év első Major-je után az utolsón is bejutott Kristina Mladenovic-csal a fináléba női párosban!

Csütörtökig azt lehetett elmondani, hogy a US Open történelme során egyik “versenyszám” döntőjének sem volt még magyar résztvevője. Csütörtökig! Babos Tímea és Kristina Mladenovic ugyanis a női páros 2. kiemeltjeiként SZETTVESZTESÉG NÉLKÜL kiharcolta a fináléba jutást. Az Australian Open idei bajnokai ha nem is tartottak mindig és mindenki ellen erődemonstrációt, de a fontos pillanatokban mindig a helyzet magaslatán álltak, New Yorki szereplésük során csak egyszer kellett szettlabdát hárítaniuk. Ráadásul a többi eredmények sem nekik dolgoztak, hiszen az elődöntőig ahol lehetséges volt, ott kiemelt ellenfelet kaptak. Azonban az Atawo – Grönefeld (14.) és a Hradecka – Makarova (6.) kettősök sem jelentettek akadályt.

A döntőt aztán a kínai Shuai Zhang és az egyéni 2011-es bajnoka, Samantha Stosur ellen harcolták ki. A magyar-francia kettős egy korai break-váltással kezdte a mérkőzést, s a felek az első szett hajrájáig tartották az egyenlő állást. 4/4-nél viszont a kínai-ausztrál duó elveszítette a szerváját, ezután pedig Timiék semmire hozva a sajátjukat kerültek előnybe.

A második szettet is egy break-kel kezdték, amit most nem követett válasz rögtön. Sőt, lehetőség nyílt a győzelem kiszerválására is, az azonban nem sikerült. Úgy legalább is. Stosurék meccsben maradtak és végül rövidítés döntött a második játszma sorsáról. Timiék ekkor 4-1-es előnybe kerültek, melyből már tudtak “gazdálkodni és a harmadik meccslabdát kihasználva jutottak be a US Open női párosának döntőjébe.

Végeredmény: Babos T./K. Mladenovic (magyar-francia, 2.) – S. Zhang/S. Stosur (kínai-ausztrál) 6/4 7/6(4)

Az utolsó ellenfelet nagyon nem szabad lebecsülni!

Harmadik közös Grand Slam-fináléjukat pedig a torna 13. kiemeltjeivel, az ausztrál Ashley Barthyval és az amerikai Coco Vandeweghével játsszák. Az ausztrál-amerikai kettős igencsak nagy skalpokat gyűjtött be útjuk során. Legyőzték korábban a Sestini Hlavackova/Strycova (3.) és a Mertens/Schuurs (7.) duót, ám az igazán nagy dobás az elődöntőben történt meg, mikor az 1. kiemelteket, Barbora Krejcikovát és Katerina Siniakovát is legyőzték!

Vasárnap estére így már végképp meglehet a program, ugyanis a női páros döntőjét a férfi egyes fináléja előtt rendezik meg. Előre láthatólag, magyar idő szerint 19 órakor.

SZÉP VOLT, TIMI! SZÉP VOLT, LÁNYOK! 

SZÍVBŐL SZORÍTUNK!

A kiemelt kép forrása: twitter.com/HUNgarianTENNIS

A hozzászólások le vannak zárva.