US Open 2018: Példaképét is megállítja a fiatal japán?

2018. szeptember 8.
by cort

Lassú kezdés, hibátlan tenisz. Így lehetne jellemezni Serena Williams teljesítményét a US Open tegnap hajnali elődöntőjében, miután a hatszoros bajnok amerikai 2-0-ás hátrányt követően 6-3 6-0 arányban győzött Anastasija Sevastova ellen.

A 19. helyen kiemelt lett játékos nem tudta tartani a lépést a sorozatban második Grand Slam fináléját játszo Serenával. A 24. GS győzelméért szombaton pályára lépő amerikai minden várakozást felülmúlva masírozott a fináléig, és a mérkőzés után – csak hogy még jobban degradálja a mezőnyt – azt nyilatkozta, hogy még messze van a top formájától, most körülbelül hetven százalékon teniszezik.

Serena gyors továbbjutását követően már csak az volt a kérdés, hogy honfitársával, Madison Keys-szel, vagy a japán Naomi Osakával találkozik. Az esélyek inkább a tavalyi döntős továbbjutását igérték, de Osaka ismét borította a papírformát. A japán lány az egész tornán bátran és okosan teniszezik, és most sem látszott rajta, hogy összenyomná a tét, karrierje első Grand Slam fináléja. Keys végig futott az eredmény után, a második szett elején volt a legközelebb ahhoz, hogy megfogja Osakát, de az eltékozolt lehetőség később már nem jött vissza (nem csak ekkor, hiszen Osaka mind a 13 breaklehetőséget visszaverte), 6-2 6-4 arányban a japán jutott a ma esti döntő. Hozzá kell tegyük, a japán lány sorsolása elég könnyű volt a fináléig vezető úton (egyedül a fehérorosz Sabalenka jelentett rá veszélyt, de a Sasnovich-nak bepuszilt két 6-0 elég komoly eredmény), és a példakép mind játékerőben, mind pedig rutinban komoly előnyben van, de talán Osaka hozzáállása lehet az, ami miatt nem érdemes lefutott mérkőzésről beszélni, és már most odaadni Serenának a 24. Grand Slam trófeát.

Kép forrása: wta

A hozzászólások le vannak zárva.