My Heart Will Go On, egyben útmutatás az életben maradáshoz!

Piros Zsombor győzelme másnapján is kavarognak bennem az érzések, nehéz szavakba önteni azt a világ megváltó tettet, amit Jiri Vesely legyőzésével elért ez a SRÁC! 

Szegény Zsomborra szakadt rá hirtelen a semmiből egy óriási teher az elmúlt hetek botránya után, és nem lehetett könnyű feldolgozni lelkileg, mi múlik most ezen a törékeny 19 éves, gyakorlatilag gyereken. Piros Zsombi mind játékban, és főleg ami nála a fontosabb tényező volt, fizikálisan is rengeteget javult. Amikor az ő játékát látom talán mindig eszembe jutott, hogy amikor még nem volt ennyire erős fizikálisan a Mini Garros pályáján nem kicsit görcsölve nyerte a meccseit, majd amikor már elfogyott, csúnya verés lett a vége. Zsombinál az volt a kérdés, mennyire bírja el azt a nyomást, amit Jiri Vesely ráhelyez majd a több órás küzdelem során.

Jó darabig ezt a mérkőzést rutinból Vesely dominálta
Kép forrása: index.hu

A meccs nagyjából úgy indult, amire lehetett előzetesen számítani. Zsombi az első szett elején még partiban tudott lenni a Sziklával, majd a hajó orrát sikerült a szett közepétől némileg megkarcolni. Vesely nagyon kellemetlen játékos, hiszen balkezes és rettentően domináns tenisze van. Ez az első szettben látszott, amikor Zsombi 5-3-as hátrányban mintha az életéért küzdött volna, és teljesen esélytelen volt arra, hogy visszatáncoljon. Zsombi ezt viszont jól is tette, hogy akaratán kívül elengedte ezt a szettet, hiszen be kellett állítani magát több óra melóra. A második játszmától azonban drasztikusat változott a mérkőzés képe. Jiri Vesely aki úgy nézett ki az első szettben, mint a jégcsap, a semmiből mutatkoztak rajta igen komoly fizikális problémák. Innen lehetett tudni, hogy amennyiben Zsombi ezt bírja fejben, MEGVERHETI! A második szettet teljes mértékben a magyar játékos irányította, de ezt nehezen tudta fejben is csinálni. Zsombi simán vezetett, majd megingott, de maradt benne annyi lelki erő, hogy megnyerje a játszmát. A folytatásban már hiába volt nagyon régen Zsombi fizikai fölényben Veselyvel szemben, ezt a cseh teniszező valamennyire rutinnal és adrenalinnal kompenzálta. Egy ideig Zsombinak semmi gondja nem volt adogatóként, aztán mégis csak lett. Vesely pedig már elég tapasztalt volt ahhoz, hogy ne engedjen a szorításból, könnyedén végig vitte a break előnyét. Úgy tűnt, inkább egy kicsivel ő van közelebb a győzelemhez. A negyedik szettben az lehetett teljes joggal az ember érzése, hogy Zsombi ezt már nem bírja, hiszen sokkal több ATP mérkőzés van Vesely kezében és nem kis skalpokat tudhatott magáénak. De hát Kate Winslet is valahogyan megmenekült a Titanicban, Zsombi ezt miért ne tehette volna meg. A negyedik szettet rövidítésben dőlt el, és itt ugye egyértelmű volt, az eredmény két véglete.  “Mint egy őrült, aki letépte láncát” Talán Petőfi Sándor igen erős szavai a legjobb hasonlat arra a küzdésre, amit a negyedik szett Tiebreakjában láthattunk Zsombitól. De ez a fordítás még egyáltalán nem volt garancia arra, hogy és most Eddát idézve: “Adj erőt, hogy be tudjak lépni, van hitem a magas falak előtt”

Az ötödik szettben Zsombi 4-2-es hátrányban teniszezett és úgy tűnt kezd elfogyni. Nem fizikailag, hanem mentálisan, hiszen Vesely a magyar fiúnál eggyel idősebb generáció, éra tagja és a rutin, az évek egyértelműen mellette szóltak. De hát ismerjük a Rocky 4-et, ahol Rocky Balboa is, ha kellett 15-ször vagy lehet annál is többször felállt a padlóról. Zsombi ezt tette, és én ilyet talán még teniszpályán nem láttam. A legalább 1 órája görcsölő lábú Zsombi egyszer csak összeesett a pályán, majd mint ha valami Isteni sugallatot meghallott volna, nem, nagy nehézkesen felállt, felpattant mint aki nem teniszezett volna még egy pontot sem aznap. Ebből látszódott, hogy ez a fiú megérett arra, hogy itt ma diadalmaskodjon. Hiszen a győzelem nem csak úgy jön magától ilyen szinten, azt tiszteletteljesen ki kell érdemelni. Zsombi a mérkőzés végén mint a felbőszült, magán kívüli fenevad tüzelt, a cseh vitéz pedig ütőjét és ez teszem hozzá becsülendő, 4 és negyed óra játék után először eldobva ütőjét a haját tépte volna ki legszívesebben. Zsombi elképesztő küzdése példamutató lehet minden fiatal számára, aki egyáltalán úgy gondolja, hogy egy életre való jó döntést hoz saját maga számára a SPORTOLÁSSAL.

Nincsenek szavak Zsombi tettére, LE A KALAPPAL ELŐTTE!
Kép forrása: index.hu

Valkusz Máté szépen helytállt első Davis Kupa mérkőzésén, de három szettben kikapott
Kép forrása: origo.hu

Természetesen ne feletkezzünk meg Valkusz Máté bemutatkozásáról, aki tisztességesen helytállt egy olyan játékos ellen, aki 2012-ben Wimbledonban Rafael Nadalt is legyőzte. Máténak ez volt az első Davis Kupa mérkőzése, személy szerint azt gondolom, túl korán dobták bele a mély vízbe, így egy szó sem érheti őt a három szettes vereségéért.

Ma jön a PÁROS! Ez a mérkőzés sok mindent eldönthet, hiszen amennyiben és azért nem írok neveket ki játszik, hiszen ez még változhat bármelyik pillanatban. Mindenesetre aki teheti JÖJJÖN KI SZURKOLNI A MAGYAR LEGÉNYEKNEK!

Kiemelt kép forrása: utanpotlassport.hu

 

A hozzászólások le vannak zárva.