Laver Cup: Lépéselőnyben Európa

2018. szeptember 22.
by cort

Nagyszerű meccsek. Nagyszerű hangulat. Roger Federer és Novak Djokovic egy csapatban? Végre, idén is Laver Cup!

Az első mérkőzésen Grigor Dimitrov, és a Juan Martin Del Potro visszalépése miatt csapatba kerülő Frances Tiafoe játszották, ahol a bolgár egy viszonylag sima 6-1 6-4-gyel szerzett előnyt az európai csapatnak. A délutáni program második összecsapásán Kyle Edmund, és a meglepetésre csapatba kerülő Jack Sock feszült egymásnak. Az amerikai tavaly nagyon érezte a tornát, fantasztikusan teniszezett, de így is csak megszorítani a britet. A vége 6-4 5-7 10-6 lett Edmundnak, ezzel pedig 2-0 Björn Borg fiainak.

Az esti programban David Goffin és David Schwarztman találkozott, és egy fordulatos mérkőzésen vezették fel a nap legjobban várt páros összecsapását. A két játékos két 6-4-es játszmával osztoztak az első két szetten, majd jött a thrillerbe illő meccs tie-break. Goffin 3-0 után már 7-3-ra is vezetett, ekkor azonban az argentin percei következtek, sorozatban hat labdamenetet nyerve 9-7-re fordított, és két labdája volt a győzelemért. Goffin innen is felállt, és 11-9-cel megnyerte a rövidítést. Európa 3-0-lal meglépett.
A nap fénypontja mindenképpen Roger Federer és Novak Djokovic párosa volt. A svájci tavaly Nadal oldalán már pályára lépett a Laver Cupon, most azonban elmaradt a siker, Kevin Anderson és Jack Sock meccs tie-breakben legyőzte a két fenomént.

Európa – Világ 3-1

Kép forrása: twitter.com/bbcsport

A hozzászólások le vannak zárva.