Salakra fel, Roger!?

2018. szeptember 22.
by andF

Federer utoljára 2016-ban, Olaszországban lépett pályára salakos versenyen, azóta sérülés, vagy pihenés okán kerüli a borítást.

A French Openen a 2015-ös negyeddöntője óta egyszer sem szerepelt, de könnyen lehet, hogy ez a sorozat jövőre megszakad.

A hússzoros Grand Slam bajnok Roger Federer az ESPN.com-nak adott nyilatkozatában elmondta, hogy a 2019-es salakszezon kérdése még nem dőlt el, mérlegelik a lehetőségeket. Az, hogy ismét láthatjuk-e játszani a svájcit a Garroson, legkésőbb a szezon végéig biztosan kiderül. A téma azért merült fel már most, mert Federer és csapata úgy szeretne nekiállni a holtszezonbéli felkészülésnek, hogy már pontosan meghatározták a jövő évi versenynaptárát.

“Szeretném jó előre meghozni a döntést, hogy az alapján tervezzem meg a felkészülést, sőt, a decemberi edzőmeccsekhez való hozzáállásom is befolyásolja.” – magyarázta Federer. “Ez nyilvánvalóan egy komoly döntés, ha salakon is játszol, az sok mindent megváltoztat”.

Federer jelenleg Chicagoban, a Laver Cup helyszínén tartózkodik, ahol szombat hajnalban Novak Djokovic oldalán vívott páros mérkőzést az Anderson/Sock kettős ellen.

Kép forrása: tennismash.com

A hozzászólások le vannak zárva.