Laver Cup: Elkapták Djokovic-ot, izgalmas lehet a végjáték

2018. szeptember 23.
by cort

Kevin Anderson megcsinálta a lehetetlent, elkapta a szenzációs formában teniszező Novak Djokovic-ot, ezzel pedig továbbra is nyílt a Laver Cup.

Európa 3-1-es vezetésről várhatta a Laver Cup második napját, és a szombati párosítások alapján arra lehetett következtetni, hogy Björn Borg fiai tovább növelhetik előnyüket.

Sokáig úgy tűnt, hogy minden a papírforma szerint alakul. Az első mérkőzésen Alexander Zverev óriási csatában, mérkőzéslabdát hárítva 3-6 7-6 10-7 arányban győzött az amerikai John Isner ellen. A folytatásban a tavalyi torna utolsó, mindent eldöntő mérkőzésének visszavágójára került sor, de Nick Kyrgios most nem tudott méltó ellenfele lenni Roger Federernek. A svájci, csakúgy mint néhány hete a US Openen simán, 6-3 6-2 arányban győzött az ausztrál fenegyerek ellen, ezzel pedig Európa már 7-1 arányban vezetett.

Egy ismerős arc a pénzfeldobásnál: Ana Ivanovic

Az esti műsor azonban John McEnroe csapatáról szólt. Különösen az első összecsapás alakult meglepően, ahol a dél-afrikai Kevin Anderson 7-6 5-7 10-6-ra verte az utóbbi hónapokban sebezhetetlen Novak Djokovic-ot. Ezek szerint mégis verhető a szerb.

A páros mérkőzés lejátszása kis túlzással már csak formalitás volt, David Goffin és Grigor Dimitrov epizódszerepre készült Nick Kyrgios és Jack Sock ellen. A végeredmény 6-3 6-4 lett Sockéknak, ezzel pedig 7-5-re módosították az eredményt.

Ma ismét négy mérkőzéssel folytatódik a torna, ahol – az előző napokkal ellentétben – először a páros összecsapást játsszák le, és utána következik a három egyes mérkőzés. Európának két győzelemre van szüksége a végső sikerhez.

A mai program

Kép forrása: twitter.com/skysportstennis

A hozzászólások le vannak zárva.