Murray Federer nyomdokaiba lép?

2018. szeptember 26.
by andF

Andy Murray a Sky Sports-nak adott interjújában, arra utalt, hogy elképzelhetőnek tartja,  jelentősen csökkenti a 2019-es szezonra tervezett tornáinak számát.

Mint ahogy arról korábban beszámoltunk, Murray a pekingi tornát követően idén már nem szerepel több versenyen, hogy minél több ideje legyen felkészülni a 2019-es idényre. A brit döntése érthető, hiszen nemrég tért vissza csípőműtétjét követően.

Murray elmondta, hogy a jövőben a tornákon elért eredmények határozzák majd meg, mennyi szünetet fog tartani két verseny között. Arra is utalt, hogy Roger Federerhez hasonlóan, aki az utóbbi három évben nem játszott salakos versenyt (de ez jövőre változhat), ő is háttérbe szorítja majd a borítást.

” Ideális esetben az a cél, hogy egy lazább versenynaptárt tervezve a meccsek megnyerésére koncentrálsz. Mikor egy hosszú szünet után térsz vissza és lejjebb csúsztál a ranglistán, nem vagy kiemelt a tornákon, akkor ez igazán nehezen valósítható meg.” – mondta Murray. “Elképzelhető, hogy a salakszezonban csökkentenem kell majd a betervezett versenyek számát és több időt hagyni a testemnek a pihenésre és regenerálódásra.”

Murray a héten Shenzenben játszik, ahol az első forduló abszolválása után csütörtökön David Goffin-el találkozik majd.

Kép forrása: thenational.ae

 

A hozzászólások le vannak zárva.