Del Potro ott lehet Londonban, Pekingi tornagyőzelemmel ünnepelheti a kvalifikációt

Két győzelem kellett, hogy az argentin ott lehessen 5 év után először a szezonzáró tornán. Miután ezt elérte, bátran gondolkodhat egy pekingi bajnoki címben. 

Fogynak Juan Martin Del Potro (1.) előzetesen várt kihívói a Pekingben rendezendő China Openen. Az ATP 500-as kategóriájú, kemény pályás tornán már csak három kiemelt versenyző folytathatja a küzdelmeket: az argentin óriás, az olasz Fabio Fognini (4.), aki majd a 8 között Fucsovics Márton ellen fog megmérkőzni, és a brit Kyle Edund (5.). Az alsó ágon volt az indulók között Jack Sock (6.), Grigor Dimitrov (3.) és Alexander Zverev (2.) is, azonban kisebb-nagyobb meglepetésre egyikőjük sem tudott eljutni a negyeddöntőig.

Az amerikai Sock esett ki a leghamarabb, miután kikapott Nikoloz Basilashvilitől. A grúz teniszező azóta is versenyben van még, s majd Malek Jazirivel mérkőzhet meg az elődöntőbe jutásért. A tunéziai ejtette ki csütörtökön Zverevet három játszmában. A harmadik meglepetés-ember a szerb Dusan Lajovic, aki a tavalyi elődöntős Dimitrovot búcsúztatta, ő lesz majd Edmund ellenfele.

Az is kiderült már, hogy Fucsovics Márton kivel fog majd játszani: ritka történések főszereplője első számú férfi teniszezőnk, ugyanis Andreas Seppi és Marco Cecchinato (8.) után harmadjára is egy olasz teniszezővel fog megmérkőzni. Marci e heti teniszét, s Fognini kiszámíthatatlanságát elnézve az elődöntő is reális célkitűzés lehet!

Négy negyedből egyben azonban nincsenek meglepetések. Del Potro ott folytatja a teniszt, ahol a US Openen abbahagyta – eddig még szettet sem tudtak elvenni tőle a héten. Albert Ramos-Vinolast, majd Karen Khachanovot is alig 100 perc alatt győzte le. Utóbbi sikerével az is biztossá vált, hogy ott lehet majd a szezonzáró ATP Finals-on, így a londoni seregszemle mezőnyének a fele már teljes (Nadal, Federer és Djokovic után). Most a 8 között a szerb Filip Krajinovic ellen is ő lesz a favorit. Aztán ki tudja, lehet összejön egy Del Potro – Fucsovics elődöntő a hétvégére! Mi, nézők lennénk a legboldogabbak vele!

A kiemelt kép forrása: firstpost.com

A hozzászólások le vannak zárva.