A harmadik olasz már nagy falat volt Fucsovicsnak

Az első számú magyar férfi teniszező kikapott Fabio Fogninitől a pekingi ATP-torna negyeddöntőjében.

A nem sokkal több, mint 4 és félmillió dollár összdíjazású China Openen (ATP 500) pénteken már a negyeddöntőket rendezték meg, s magyar idő szerint reggel zajlott le a számunkra legfontosabb mérkőzés. Fucsovics Márton ezen a héten a kínai fővárosban mérettetett meg, s relatíve remek játékot produkált első meccsein. A sors pikantériája, hogy a kemény pályás torna mindegyik találkozóján olasz ellenfelet kapott. Andreas Seppit, majd a Roland Garros idei elődöntősét, Marco Cecchinatót (8.) is két szettben győzte le, de csak ezután következhetett legyőzöttjeinek legrangosabb honfitársa, Fabio Fognini (4.). A 31 éves Sanremo-i teniszező méltán híres ingadozó teljesítményéről, így joggal bízhattunk egy újabb bravúrban, de az elmúlt napokban (és összességében ebben az évben is) a maga hullámvasútja tetőpontján jár. A múlt héten Chengduban (ATP 250) játszott döntőt, amit csak 4 meccslabdáról bukott el Bernard Tomic ellen, jó formáját pedig át tudta tenni Pekingbe is.

Megmutatta, miért is áll a 2018-as naptári évre vonatkozó világranglista 11. helyén. Egy-két kisebb periódustól eltekintve végig kontrollálta az eseményeket és 1 óra 39 perc alatt győzte le Marcit (6/4 6/4). A nyíregyházi teniszező azonban nem csalódott, közösségi fiókján bevallotta, emelt fővel viseli a vereséget és tettre készen várja a következő versenyét:

 

Kimondhatjuk, hogy jól látja a dolgokat Fucsovics, hiszen idén is elért egy negyeddöntőt egy ATP 500-as tornán, 2017 és Bázelt követően, így ha a svájci városban nem ismétli meg teljesítményét, az nem fog sok ranglistás pontba és pozícióba kerülni!

A kiemelt kép forrása: facebook.com/fucsovicsmarci

A hozzászólások le vannak zárva.