Fucsovics magabiztos győzelemmel kezdett Shanghaiban!

Nem lehetett kérdéses egyetlen-egy percig sem Fucsovics Marci mai győzelme. A magyar játékos könnyedén birkózott meg a bosnyák Damir Dzumhurral. 

Fucsovics Márton miután pénteken még pár kilométerrel arrébb ütögette Pekingben a lasztit, ma már Shanghaiban a legjobb 64 között kellett megmérettetnie magát. Ellenfele a bosnyák Damir Dzumhur volt, akivel az ATP World Tour keretein belül még nem találkozott, azonban 2014-ben 2 alkalommal is kikapott tőle, a horvátországi F14-es ITF Future tornán, illetve a San Bennedeto-i Challanger versenyen.

A mai napon azonban a vereségről szó sem volt. Fucsovics Márton játéka kezd egyre dinamikusabb és pusztítóbb lenni, és győzelmének útjába a bosnyákok első számú játékosa sem állhatott. Marci az első játszma közepétől kezdve uralta ezt az összecsapást, miután elnyerte első ízben a bosnyák adogatását a szett folyamán nem engedett több teret neki. Fucsovicsé lett az első játszma 37 perc játékot követően. A második játszmában a két játékos nagyon magabiztosan tartotta 4-4-ig a saját adogatását.A magyar teniszező azonban a lehető legjobb pillanatban a játszma egyetlen break lehetőségét értékesítette, a következő játékot saját adogatóként 15-re nyerve lezárta a találkozót.

Fucsovics Márton tehát ott van Shanghaiban a legjobb 32 között, ahol azzal a német Peter Gojowczykkal küzd meg, akit idén pályafutása legnagyobb sikeréért egyszer már legyőzött a genfi ATP 250-es torna fináléjában. Amennyiben ez most is sikerülne jó eséllyel összecsaphatna az egyik legbrutálisabb formában lévő játékossal, osztrák Dominic Thiemmel.

Kiemelt kép forrása: betting.betfair.com

A hozzászólások le vannak zárva.