Ismét nyerhetek négy GS-t zsinórban – Djokovics

A legutóbbi két Grand Slam torna, Wimbledon és a US Open Djokovics sikerével zárult. A szerb úgy érzi, ismét lehet majd egyszerre címvédő mind a négy major tornán.

2015 júliusa és 2016 júniusa között volt olyan, hogy Djokovics mind a négy Grand Slam trófeát a birtokában tudhatta. Hétfőn Belgrádban az újságíróknak válaszolva elmondta, hogy véleménye szerint ez ismét előfordulhat majd.

“Biztos vagyok magamban. Ilyen régi-új magabiztosság érzés kerített a hatalmába. Minden szezon egy új oldal a történetben, egy új kihívás.” -mesélte Djokovics. “Más játékos és más ember vagyok, mint három évvel ezelőtt. Tudom, hogy mindenkinél a 2015-ös eredményeim szolgálnak mérceként minden egyes szezonkezdetkor, hogy ismét nyerhetek-e négyet zsinórban. Hiszem-e, hogy meg tudom ismételni ezt az eredményt? Persze, hogy hiszem, különben nem játszanék többet.”

Arra a kérdésre, hogy mi volt a kulcsmomentuma a ‘feltámadásának’, a következőt felelte: “Nagyon nehéz egyetlen dolgot kiemelni, de ha muszáj választanom, akkor a Roland Garroson történt vereségem utáni 4-5 napot mondanám, amikor a feleségemmel túrázni mentünk és a természetben töltöttük az időt. Ezt követően minden jól alakult: döntőt játszottam Queens-ben, nyertem Wimbledonban, Cincinnatiben és a US Openen is, ami nagy dolog. Hálás vagyok érte, mert a műtétem utáni néhány hónapban nem éreztem jól magam a pályán.”

“Le kellett vonnom néhány tanulságot, különösen a szervámmal kapcsolatban. Múlt év végén ütőt is cseréltem. Mikor több meccset vesztesz, mint ahányat nyersz, ütőt és csapatot cserélsz, akkor kétségeid támadnak afelől, hogy szükségesek és helyesek voltak-e ezek a döntések. Nagyon hasznos tapasztalat volt ez számomra, javított az önismeretemen és a hasonlóan nehéz szituációkat is megtanultam kezelni.”

Kép forrása: skysports.com

A hozzászólások le vannak zárva.