Kemény mérkőzésen van túl Roger Federer

2018. október 10.
by SchGy

Daniil Medvedev alaposan megizzasztotta az első helyen kiemelt svájcit.

A fiatal orosz adogatásával kezdődött a találkozó, de a tokiói győztes aligha ilyen kezdésről álmodott. Rögtön az első játékban elvesztette az adogatását, 2-1-es svájci vezetésnél ugyan még sikerült visszajönnie Medvedevnek, de Federer 4-4-nél újra break előnyhöz jutott, és 6-4-gyel nyerte a játszmát.

A második szett is szorosan alakult, mindkét játékos magabiztosan hozta az adogatását, így jutottak el 5-4-es állásig, amikor Federer váratlanul nem tudta hozni a szerváját, és Medvedev 6-4-gyel kiegyenlített.

A folytatásban is magabiztosan adogattak, nem sok jele volt az esetleges breaknek, amikor Medvedev beragadt a szerváinál, és a rutinos svájci megnyerte a játékot. A volt világelső ilyen helyzetekben nem szokott hibázni, már csak a szerváira kellett figyelnie, amit a tőle megszokott magabiztossággal meg is tett, és 1 óra 54 perc alatt 6-4 4-6 6-4-gyel jutott a legjobb tizenhat közé, és várhatja a spanyol RobertoBautista-Agut elleni meccset.

A vártnál nehezebben ugyan, de Nishikori Kei is továbbment, a mindössze 18 éves kínai Wu Yibing ellen nyert három játszmában. A japán az amerikai Sam Querrey-vel találkozik majd, aki honfitársát, Taylor Fritzt ejtette ki 6-3 6-7(4-7) 7-5-tel.

A top tízes játékosok közül a dél-afrikai  Kevin Anderson is ott van a legjobb tizenhat között, aki a kazah Kukushkint győzte le 6-3 6-2 arányban, és idén már harmadszor találkozik Stefanos Tsitsipas-szal, a tét a nyolc közé jutás.

A kép forrása: perfect-tennis.com

A hozzászólások le vannak zárva.