Zverev megállította az eddig szárnyaló grúzt

2018. október 10.
by SchGy

A német már túl nagy falat volt Basilashvili-nek, bemutatkozott Juan Martin Del Potro is.

Az ötödik kiemelt Alexander Zverev számított a meccs esélyesének Nikoloz Basilashvili ellen, de nem ártott résen lenniea fiatal németnek, hiszen a grúz pekingi tornagyőzelme után Shanghai-ban is győzelemmel indított a kanadai Shapovalov ellen. Eddig egyszer találkoztak egymással még 2015-ben, akkor a német 2-0-ra diadalmaskodott. A break lehetőségeit jobban kihasználó Zverev ma is nyert, 7-5 6-4 arányban, és az ausztrál Alex De Minaur ellen lép majd pályára a legjobb tizenhat között.

A német mérkőzését követően másik két fiatal tehetség is összecsapott a mai napon, az orosz Karen Khachanov  a világranglista tizenötödik görög Stefanos Tsitsipas-sual nézett farkasszemet. A végig szoros meccsen végül Tsitsipas nyert 6-4 7-6(10-8) arányban.

A világranglistán negyedik pozíciót elfoglaló Juan Martin Del Potro a francia Richard Gasquet-vel játszott, akivel legutóbb a londoni nem hivatalos világbajnokságon mérték össze tudásukat, akkor szetthátrányból fordítva nyert az argentin döntött. Az első játszmát ezúttal 7-5-re az argentin nyerte, a másodikban rövidítés következett, ahol Gasquet 6-2-re is vezetett, de így se tudta megnyerni, a végeredmény 7-5 7-6(9-7) Del Potronak.

A kép forrása: livetennis.com

A hozzászólások le vannak zárva.