Djokovics: jobb lett a kapcsolatom Federerrel

2018. október 11.
by andF

Roger Federer és Novak Djokovics pályafutásuk során első alkalommal alkottak párost a Laver Cup keretein belül. Djokovics nemrég elmondta, hogy eközben javult a kettejük kapcsolata, de ez nem változtat a rivalizálásukon.

“Mindketten nyilatkoztuk Amerikában, hogy a közös játék erősíti majd kettőnk személyes kapcsolatát. Alkalmunk volt olyan körülmények között találkozni egymással, mint korábban soha sem. Így, hogy közelebbről megismerhettem őt, még az eddiginél is jobban tisztelem.” -mondta Djokovics.

“Láttam bemelegítés és edzés közben, azt, hogy hogyan készül fel a meccsre. A Laver Cup azonban nem lesz befolyással kettőnk versengésére. Ez, és a Nadal elleni rivalizálás is sokat segített abban, hogy népszerűbbé tegyük a sportágat. Az emberek arra várnak, hogy összecsapjunk egymással, mikor részt veszünk egy tornán, ilyen meccseket szeretnének látni. Szóval semmi sem fog változni a jövőben.”

A szerb beszélt arról is, hogy milyen hatással volt rá a könyöksérülése: “A műtétnek köszönhetően változtatni kellett a játékomon, különös tekintettel a szerválásra. Nem számítottam rá, hogy ilyen korán visszatérhetek a pályára. Az, hogy több mérkőzést veszítek, mint amennyit megnyerek ismeretlen érzés volt számomra. Mikor ilyesmi történik, akkor elkezdesz azon agyalni, vajon jó döntéseket hoztál-e.”

“Most, hogy újra magabiztosnak érzem magam, még éhesebb vagyok a Grand Slam sikerekre, mint korábban. Meg kellett tanulnom türelmesnek lenni. Más játékos és más ember vagyok, mint három évvel ezelőtt.”

Kép forrása: tennisworldusa.com

 

A hozzászólások le vannak zárva.