ATP Shanghai: Ezúttal nem egy véres horvát-szerb ádáz küzdelem

Holnap végérvényesen eldől ki lesz a bajnoka ennek az egyébként egyre színvonalasabb Shanghaiban megrendezett tornának. A bombaformában lévő Borna Coric vagy esetleg utóbbi két Grand Slam tornát megnyerő Novak Djokovic?  

Nehéz erre mit mondani, hiszen Borna Coriccal nem éppen lehetett számolni, hiszen nem mindig hozza tudása legjavát. Ehhez képest Djokovic döntőben való részvétele egyértelmű volt, hiszen a szerb mióta visszatért Marian Vajdához, nehéz őt féken tartani.

Coric formája ezen a héten ismét brutális
Kép forrása: dailyexpress.co.uk

Nézzük először is Borna Coric hetét. A lehető legnehezebb sorsolást kapta, de hát nem véletlenül tudta megoldani, hiszen ebből látszik, elég sok lakozik ebben a fiatal titánban. Stan Wawrinkát legyőzte döntő szettben, meggyőző volt az utolsó két szett, ahol 7 gamet veszített. Bradley Klahnt két szettben hazaküldte, így érkezett a Del Potro elleni mérkőzésre. Az argentin elleni mérkőzése csak egy darabig ígérkezett jónak, hiszen Del Potro megbetegedése hamar véget vetett ennek. Az ausztrál Ebden kiejtése ismét papírforma volt, jöhetett Federer. Mindenki nagyobb mérkőzést várt, viszont nem kérdés, hogy sokkal jobb volt ezen a napon a svájcinál.

Djokovic Shanghaiban is nagyon magas szinten teniszezik
Kép forrása: tennis.com

Nem könnyű egy olyan játékosnak megérkezni egy 1000-es tornára, aki szeptemberben a US Opent megnyerte, majd azóta nem játszott igazi tétmeccset. Novak Djokovicnak jó formája azóta sem kopott, és látszik, hogy ismét egyre jobban tartanak tőle. Ezen a héten játszottak vele szoros szetteket, de a szerbet nem igazán lehetett megszorítani. Jeremy Chardyt és Marco Cecchinatot könnyen verte, majd Kevin Anderson ellen ugyan játszott egy rövidítést, de ezt sem lehet igazán izgalmas mérkőzésnek nevezni. Alexander Zverev formája pedig remek volt a mai napig, azonban a szerbtől hatalmas verést kapott. Djokovic 2011-es önmagánál is jobb lenne?

A két játékos eddig 2 alkalommal mérkőzött meg egymással. 2016-ban Madridban még egyértelműen Djokovic volt az úr, idén Monte Carloban a horvát már sokkal nehezebb pillanatokat okozott vetélytársának. Mi kell Coricnak a győzelemhez? Ez igen összetett, hiszen a horvát bármennyire jól adogat, Djokovic egyértelműen a világ legjobb fogadójátékosa és a legjobb szervákból is extra returnök jöhetnek. Coricnak mégis bíznia kell abban, hogy adogatása elég lehet ahhoz, hogy pozíciót nyerjen ezekből, majd tenyeresből mozgassa Djokovicot. Ez nem lesz egyszerű, hiszen a szerb mozgása a pályán sokkal aero-dinamikusabb,  mint valaha és rettentően gyors. Federer ellen ezek a tenyeresek rendre könnyebbé tették az adogatójátékait, azonban Djokovic ellen még nagyobb agresszió szükséges. A szerb képes arra, hogy felvegye ezt a gyors tempót kikezdhetetlen stabilitása miatt, majd ő tudjon belőle irányítani egyszer csak. Djokovic sikerének a kulcsa pedig az a nyugodtság lehet, amit mindig megszokhattunk tőle, hiszen ebben a szellemültségben képes remekül adogatni, irányítani a pályán és fejben erősebb lenni a fiatalokkal szemben.

Vajon harmadszor is Djokovic fogadhatja Coric gratulációját
Kép forrása: thepeninsulaqatar.com

Holnap fél 11-kor Shanghaiban harcias küzdelemre lehet számítani, ahol Borna Coric egy fokkal továbblépett Indian Wellshez képest és pályafutása első 1000-es tornája győzelmének kapujában áll. Novak Djokovic háromszoros bajnoka a versenynek, azonban 2015 óta nem tudott nyerni itt, negyedik győzelmét megfékezheti egy ifjú trónkövetelő?

Kiemelt kép forrása: skysports.com

A hozzászólások le vannak zárva.