Federer szerint nem szabad túl nagy nyomást helyezni a fiatalokra

Roger Federer úgy érzi, hogy nem vezet jóra, ha már most elkezdik találgatni az emberek, hogy kik lehetnek majd az ő és társai trónkövetelői a jövőben.

A 37 éves svájci kifejezetten kontraproduktívnak érzi a fiatal játékosok jövőjével kapcsolatos találgatásokat, esélylatolgatásokat. “Jelenleg felesleges arról beszélni, hogy milyen potenciál rejlik ebben vagy abban a fiatal játékosban. Rossz dolognak tartom.” – mondta Federer az újságíróknak a sanghaji torna második fordulójában aratott győzelmét követően.

“16-17 éves koromban az emberek arról kezdtek beszélni, hogy világelső leszek, olyan játékos, mint Sampras. Erre azt feleltem, hogy még nincs egy trófeám se, neki meg van már vagy hetven. Hogyan hasonlíthattok hozzá? Nem tudjátok, mi rejlik bennem. Nem tudhatjátok, hogyan kezelem majd a sok utazást. Nem tudhatjátok, nem műtenek-e meg 22 éves koromban. Szóval ennek függvényében azt mondom, majd az idő eldönti, mi lesz.”

Federer ’98-ban junior bajnok volt Wimbledonban, az első felnőtt Grand Slam tornagyőzelmére viszont egészen 22 éves koráig várnia kellett (ugyancsak Wimbledon volt a helyszín).

Kép forrása: atpworldtour.com

A hozzászólások le vannak zárva.