Rusedski szerint Djokovics már Federernél is jobban mozog a pályán

2018. október 15.
by andF

Novak Djokovics példás játékkal 6-3, 6-4-re nyert Borna Coric ellen a sanghaji döntőben. A szerbnek mindössze egy breaklabdát kellett hárítani a mérkőzés során.

Djokovics többek között kiváló védekező játékárók híres, ezt bizonyítja az a tény is, hogy egyetlen egyszer sem vszítette el az adogatójátékát a torna során. A britek egykori kiválósága, Greg Rusedski szerint azonban Djokovics már egy másik területen is a világ legjobbjának mondható. A Sky Sportsnak adott interjújában elmondta, hogy a szerb mozgása a pályán sokat javult és most már a Federerénél is jobbnak találja.

“Nincs olyan érzéke a játékhoz, mint Federernek, de úgy gondolom hogy egy magasabb szintre emelte a pályán való mozgását és helyezkedését. Ebben Federer volt a legjobb, de újabban Djokovics kimondottan jól mozog. A return játéka eddig is a legjobb volt a touron, mindenképp elismerésre méltó amit csinál.”

Rusedski hozzátette, hogy ha Djokovics a legjobbját nyújtja, akkor a játékán egyszerűen nincs fogás.

A legfrissebb világranglistán Djokovics már csak 215 ponttal van lemaradva Rafael Nadal mögött. Legközelebb mindketten Párizsban lépnek pályára, ahol a spanyolnak 180 megvédendő pontja van, míg riválisának egy sem. Nadalnak tehát mindenképp jobban kell szerepelnie Djokovicsnál az év utolsó 1000-es versenyén, hogy megőrizze a világelsőségét az ATP Finals-re.

Kép forrása: express.co.uk

A hozzászólások le vannak zárva.