Federer: “Nem terveztem játszani Párizsban, de…”

2018. október 16.
by andF

Federer versenynaptárában nem szerepel a Rolex Paris Masters, azonban van rá némi esély, hogy mégis láthatjuk játszani Franciaországban.

Az október 28.-tól november 4.-ig tartó verseny minden valószínűség szerint a svájci nélkül zajlik majd, azonban az ESPN-nek adott interjújában Federer elmondta, alakulhatnak úgy a körülmények, hogy mégis részt vesz a tornán.

“Nem terveztem játszani Párizsban, azonban a bázeli szereplésem még változtathat a dolgon.” – mondta a hazai tornáján címvédőként induló Federer. Tavaly Del Potro ellen tudott nyerni a döntőben (aki egyébként a múlt héten megint súlyos sérülést szenvedett), viszont ha az idei torna nem úgy alakul, ahogy a svájci szeretné, és hamar kiesik, úgy elképzelhető, hogy Párizsban is ütőt ragad majd.

Federer az idei szezonban kilenc tornán szerepelt eddig. Az alaposan megkurtított versenynaptár tavaly meghozta az eredményét, idén viszont már nem volt annyira sikeres. “Ha keveset játszol, könnyen érhetnek meglepetések. Ha nem veszel részt elég tornán, lejjeb csúszol a ranglistán. Ilyenkor rengeteg önbizalomra van szüksége az embernek, hogy kezelni tudja azt, ha olyan meccset veszít el, amit meg kellett volna nyernie.”

Ahhoz tehát, hogy a szurkolók Párizsban is láthasság kedvencüket az kell, hogy hamar kiessen Bázelben – aligha lesz olyan a rajongói közül, aki ezért szorít majd.

Kép forrása: tennisworldusa.org

A hozzászólások le vannak zárva.