Belinda Bencic legyőzte a Széttörhetetlen Sziklát!

2018. október 20.
by Airon

Erre vártunk, ki tudja legyőzni Dayana Yastremskát. A svájci Bencic emberfelettit vitt véghez és erre a győzelmére biztosan emlékezni fog! 

Göerges a szakadék széléről táncolt a döntőbe
Kép forrása: wtatennis.com

De ne rohanjunk ennyire előre, hiszen itt volt egy másik mérkőzés is Luxemburgban. Eugenie Bouchard meglepően jó formát mutatott ezen a héten, azonban nem kapott könnyű ellenfelet az elődöntőben, az első kiemelt Julia Göergest. Jó, de a torna végjátékában már kit egyszerű megverni? A találkozót egyértelműen a kanadai kezdte sokkalta jobban, azonban a szettet nem tudta lezárni, amikor megvolt rá az esély. A büntetés mégis elmaradt ezért a kisebb bakiért, Bouchard rövidítésben hozta az első felvonást. Bouchard a második szettben karnyújtásnyira volt a döntőtől, azonban könnyen meglátszott rajta, hogy elszokott azoktól a szituációktól, milyen megnyerni egy elődöntőt. Göerges akinek szinte köze nem volt ehhez a mérkőzéshez, megfordította a második játszmát, vérszagot kapott és kiénekelte a sajtot Bouchard szájából. Nem tudni ez milyen kihatással lesz a kanadai játékos következő versenyeire, mivel ennél nagyobb sansz nem kell jó eredmény elérésére.

Akkor most pedig elemezzük kicsit azt a hőstettet, amit a svájci Belinda Bencic elért. Tudtuk pontosan, hogy Dayana Yastremskán múlik az egész, hiszen lassan amennyiben ő elkapja a fonalat, verhetetlen. Ezt már megcsodálhattuk Hongkongban és főleg ahogy ezen a héten megsemmisítette Garbine Muguruzát ( 6/2 6/3 ) és Margarita Gasparyant is ( 6/1 6/4 ). Most mégis látszott hogy a Széttörhetetlen Jéghegy is csupán egy ember. Erre Rag’n Bone Man ékes szavai a jó példa: “I’m only human after all” Észrevehető volt Yastremskán, hogy a szokásosnál többször ki lehetett mozgatni, pedig általában mind a 2 oldalról ő irányítja a játékot. Ezt Bencic nagyon jól meglátta és sikeresen kihasználta, de győzelméhez így is nagyon erős mentalitás kellett, hiszen az ukrán teniszezőnőt a szíve vitte előre és kis híján így is nyerni tudott. Le a kalappal Belinda Bencic előtt, hogy ezt a domináns teniszt kompenzálni tudta. Nem véletlen, hogy győzelmének úgy örült, mint ha Grand Slam tornát nyert volna! Mindazonáltal azt gondolom, Yastremska belefáradt ebbe a nagy menetelésbe, azonban nehéz lesz őt a jövőben sokszor megverni!

A vereség ellenére elképesztő volt Yastremska menetelése ezen a tornán
Kép forrása: wtatennis.com

Luxemburg Open elődöntő eredmények:

Julia Göerges ( 1 )-Eugenie Bouchard 6/7(3) 7/5 6/1

Belinda Bencic-Dayana Yastremska 6/2 3/6 7/6(5)

 

A jövő héttől Top 100-as Jabeur vajon megnyeri-e pályafutása első WTA tornáját?

Kép forrása: wtatennis.com

Ezen a héten a női mezőny Luxemburgon kívül Oroszország fővárosában is képviselteti magát. A verseny már ott is a finálénál tart, amit a tunéziai Ons Jabeur és az orosz Daria Kasatkina játszik. Jabeur abszolút meglepetésembere ennek a tornának, hiszen legyőzte Ekaterina Makarovát, A korábbi US Open győztes Sloane Stephenst, Anna Kontaveitet. A tegnapi elődöntőben pedig a torna ötödik kiemeltjének számító Anastasia Sevastovát döntő szettben múlta felül. A másik ágon az elődöntőig Daria Kasatkina egyetlen játszmát veszített, majd a legjobb 4 között viszonylag könnyedén nyert a brit Johanna Konta ellen. A mai fináléban Jabeur pályafutása első-, még Kasatkina második WTA egyéni tornagyőzelméért száll ringbe!

Kremlin Cup eredmények: 

Ons Jebaur-Anastasia Sevastova ( 5 ) 6/3 3/6 6/3

Daria Kasatkina ( 6 )-Johanna Konta 6/4 6/3

Kiemelt kép forrása: nordlittoral.fr

 

A hozzászólások le vannak zárva.