Federer három hónapon át kézsérüléssel küszködött

2018. október 22.
by andF

A hússzoros Grand Slam bajnok Federer elmondása szerint kézsérüléssel játszotta végig a füves pályás tornákat.

Federer, aki legutóbb júniusban, Stuttgartban tudott tornát nyerni, a füves pályás szezon elején szenvedett sérülést. “A füves pályás szezon elején megsérült a kezem, ami több kellemetlenséggel járt, mint elsőre gondoltam. Nagyjából három hónapon át éreztem fájdalmat. Nem fogom kifogásként használni, nem csinálunk belőle nagy ügyet.” – mesélte Federer a Sonntags Zeitung-nak adott interjújában.

A kezével kapcsolatos további kérdésekre Federer elmondta, hogy egészen a múlt hónap elejéig érzett fájdalmat, ami legfőképp a tenyereseknél hátráltatta. A fájdalom szerencsére mostanra már teljesen elmúlt.

“Néhány pillanatra még elő-előjött  az első tíz percben, például bemelegítéseknél. Most azonban már rendesen tudom ütni a tenyereseket, anélkül, hogy a kezem miatt kelljen aggódnom.”

Federer a stuttgarti győzelme után Halle-ban döntőt játszott, majd Wimbledonban 2-0-ás vezetésről kapott ki Kevin Anderson ellen a negyeddöntőben. Ezt követően csak Cincinnatiben, a US Openen és Sanghajban lépett pályára.

Jelenleg Bázelben tartózkodik, ahol már rekordnak számító nyolc alkalommal sikerült elhódítania a trófeát, és most is ő a címvédő. Első ellenfele a szerb Krajinovics lesz.

Kép forrása: sportsnewsprime.com

A hozzászólások le vannak zárva.