WTA Finals: A pálya gyorsasága igen csak domináns lehet Szingapúrban!

2018. október 22.
by Airon

Hogy vajon miért ez a címet adtam ennek a cikknek? A mérkőzések alakulása egyértelművé tette, hogy a női teniszben mennyire számít az agresszív játék egy viszonylag gyors pályán és az alapvető tempókülönbség! 

Petra Kvitova és Elina Svitolina vívta meg az első mérkőzést ezen a rangos eseményen, hát nem kérdés, hogy alapvetően mi döntötte el kettejük összecsapását. Az első játszmában Kvitova a finom kezével még megpróbálta kompenzálni az ukrán gyorsabb ütéseit és remek lábmunkáját. Azonban ez a tudomány az első szettben 3-3-ig tartott, majd a folytatásban is csupán egy korlátozott ideig hozott eredményt. Két domináns, agresszív ütőjátékosnál már-már megszokott hogy nem lesz belőle szoros mérkőzés, inkább az dönt ki mennyire találja el a saját maga tempójával a pályát, a sarkakat! A nyitómérkőzésen ez egyértelműen Svitolinának sikerült jobban, aki annak ellenére, hogy a cseh hergelte magát bele a meccsbe, simán legyőzte a kétszeres wimbledoni bajnoknőt!

Svitolina könnyed győzelmével indult el az idei WTA Finals
Kép forrása: straittimes.com

A világbajnok ezen a napon igen csak meg volt verve. Hiába tudta megnyerni tavaly ezt a világbajnoksáot, már Pliskova is túl nagy falat volt a számára. Mégis azt lehet mondani, hogy ezért nem kell Wozniackinak csalódottnak lennie, hiszen esélytelen volt a cseh igen okos játékával szemben. Pliskova egész mérkőzésen ott ejtett sebet Wozniackin, ahol az neki a legjobban fájni tud. Ez pedig nem volt más mint, ha már túlságosan kimozgatják a címvédőt. A dán teniszezőnő játéka rettentően rakkolós, azonban aki megtalálja vele szemben a tempót, annak még sem lehetetlen őt egy ilyen gyors borításon legyőzni, mint a szingapúri. Nos, ezt Karolina Pliskova, lazán két szettben megtette!

Pliskova simán verte a címvédőt
Kép forrása: reuters.com

Fehér csoport eredmények:

Elina Svitolina-Petra Kvitova 6/3 6/3

Karolina Pliskova-Caroline Wozniacki 6/2 6/4

 

A hozzászólások le vannak zárva.