Federer elmondta, mik a tervei a visszavonulását követően

2018. október 23.
by andF

Roger Federer augusztusban töltötte be 37. életévét, és egyelőre még nem helyezte kilátásba a visszavonulásának időpontját. A svájci az NZZ-nek adott interjújában arról beszélt, hogy mire készül, miután majd szögre akasztotta a teniszütőt.

Federer korábban azt nyilatkozta, hogy ha semmi nem jön közbe, 2020-ig biztosan aktív marad, de ez több tényezőn is múlhat még a jövőben. Bár még ő sem tudja pontosan, mikor fejezi be a versenyzést, arról már vannak tervei, hogy mihez kezd ezt követően.

“Mikor véget ér a pályafutásom, nem fogom az időmet ücsörgéssel tölteni.” – mondta Federer. “Nemrég vásároltam egy régi, ’60-as években gyártott buszt, ezzel szeretnék majd utazgatni. Európa nem valami nagy, minden könnyen megközelíthető. Most könnyebb utazni, mint valaha. Szeretném meglátogatni az összes várost, ahol korábban játékosként megfordultam – relaxáltan, a versenyzés okozta nyomás nélkül.”

Arra is kitért, hogy természetesen a pihenésre is nagy szüksége van, és hogy huzamosabb ideig ugyanott legyen a családjával: “Jelenleg 3-4 hetet töltök ugyanazon a helyen, ennél többet szeretnék otthon lenni. Két évvel ezelőtt, mikor sérülés miatt nem játszottam egy ideig, már volt alkalmam belekóstolni az érzésbe, és csodálatos volt!”

Arra a kérdésre, hogy mit nevez az otthonának, Federer azt válaszolta, hogy végül is bármit, ahol együtt lehet a családjával, ahol a gyerekei jól érzik magukat. Ha egy helyet mégis ki kell emelnie, az Bázel lenne.

Federer lakott már Bielben és Ecublens-ben is, Dubaiban pedig 15 éven keresztül volt háza – ezt mégsem nevezné otthonnak, sokkal inkább egy olyan helynek, ahol edzhetett, mikor Svájcban rossz volt az idő.

Kép forrása: tennisworldusa.org

A hozzászólások le vannak zárva.