Roger Federer is bemutatkozott

2018. október 23.
by SchGy

A bázeli ATP 500-as tornán első helyen kiemelt volt világelső hazai közönség előtt lépett pályára a 26 éves szerb Filip Krajinovic ellen.

Nem meglepő módon telt ház, és óriási szurkolás fogadta a bázeli torna címvédőjét, Roger Federert. Ellenfele az a Filip Krajinovic volt, aki a tavalyi évben robbant be igazán, amikor a párizsi Masters tornán egészen a döntőig menetelt. A mérkőzésen először a szerb jutott el fogadóelőnyökig, de a svájci magabiztosan hárította őket. Az eltékozolt lehetőség megbosszulta magát, 2-2-es állásnál Federer az első break lehetőségét kihasználta, majd pedig még egyszer elvette Krajinovic adogatását, így 31 perc játék után 6-2-vel a svájcinál volt az előny.

A második felvonásban elején a szerb ismét elveszítette a szerváját, Federer magabiztosan, és jól teniszezett, és a hazai közönség is úgy érezhette, hogy a kedvencük könnyedén juthat a következő fordulóba. A fordulópontra azonban nem kellett sokat várni, 3-2-es Federer vezetésnél Krajinovic először breakelt, majd hozta az adogatását, ezzel pedig már 4-3-ra vezetett. A svájci ezek után megtorpant, pontatlanul játszott, és újra el bukta a szerváját, és már a világranglista 35. helyezettje volt lépéselőnyben. A szerb a szettért adogathatott, de ekkor még megijedt a lehetőségtől, és semmire elveszítette az adogatójátékát, de a következő játékban ismét meglepte a volt világelsőt, aki óriási meglepetésre zsinórban harmadszor is elvesztette a szerváját, ezzel Krajinovic 6-4-gyel egalizálta az állást.

A döntő játszmában két magabiztos adogató játék után, a svájcinak sikerült előnyhöz jutnia, villámgyorsan meglépett 3-1-re, miután fogadóelőnyről sikerült megfordítania a szerva játékát. 3-2-es állásnál Federer 0-40-ről hozta vissza a szerváját, Krajinovic pedig kezdte elveszíteni a türelmét, és egyre inkább úgy tűnt, hogy bár három játszmában, a svájci végül simán hozza a meccs hajráját, különösen, hogy a következő játékban is a svájci bizonyult jobbnak, és dupla breakelőnyre tett szert. Federer azonban szenvedett, néhány fantasztikus megmozdulást leszámítva rengeteget hibázott, a szerb pedig élt a lehetőséggel, és feljött 5-4-re. Egyre inkább szorult a hurok a svájci körül, aki másodszor adogathatott a továbbjutásért, és ekkor már nem hibázott. A nézők legnagyobb örömére végül 2 óra 11 perc játék után  6-2 4-6 6-4 arányban diadalmaskodott, a legjobb tizenhat között pedig a német Jan Lennard Struff ellen lép majd pályára.

A kép forrása: atpworldtour.com

A hozzászólások le vannak zárva.