WTA Finals: Ha már megkaptad, érdemes élned az eséllyel!

A tegnapi napon egyértelműen Kiki Bertens borzolta a kedélyeket, de még hogyan! Ha már lehetőséget kapott, miért ne bizonyított volna, hogy itt a helye. A másik mérkőzésen Sloane Stephens sok fokkal jobban bírta a döntő szettet Naomi Osaka ellen.

Sloane Stephens ( 5 )-Naomi Osaka ( 3) 7/5 4/6 6/1 

Az idei és a tavalyi US Open bajnok csatája a WTA Finals Vörös Csoportjának nyitómeccsén! Kell ennél jobb? Mind a ketten játékuk miatt a gyors borítás kedvelői, azonban mégsem lehetett megtippelni az egyik “legcsúszósabb” pályán, ez mire lesz elég kettejük részéről. Hiszen nagyon más a US Open már irreálisan lelassított center pályája és más a fedett pályás Szingapúr, ahol azért méltó módja van a kemény pályás tenisznek.

A mérkőzés elég hullámzóan kezdődött, hiszen rendre Stephens került break előnybe és repülő sebességgel adogatta vissza előnyeit a japán számára. Az volt Stephens szerencséje, hogy ezt a hibát harmadjára már nem követte el és 6/5-nél ugyan kellett három játszmalabda, de szettelőnybe került nagy nehezen. A második játszmának csak az elején tudott az amerikai jobban játszani, ezt felváltották olyan hibák, amiért jogosan kényszerült döntő szettre. Kettős hiba break labdánál, majd egy újabb az ellenfél szett labdájánál, gyakorlatilag ajándékba kapta Osaka a második szettet. A harmadik szettben Osaka mégsem tudott, sem fizikálisan, sem mentálisan lendületet venni. A mérkőzés vége volt az a pont, ahol Stephens elkezdett egyre jobban erősödni, Osakának pedig a mozgásán már erőteljesen látszott, hogy egyszerűen elfogyott. A két US Open bajnoknő csatáját, tehát a 2017-ben Flushing Meadoesban elsöprő diadalt arató amerikai nyerte meg 2 óra 26 perc játékot követően.

Stephens minden tekintetben felőrölte Osakát a mérkőzés végére
Kép forrása: sportsnet.ca

Kiki Bertens ( 8 )-Angelique Kerber ( 1 ) 1/6 6/3 6/4 

Az utolsó pillanatban bepottyant, pedig nem is feltétlen, hogy megérdemelten, hiszen Kiki Bertens Luxemburgban elbukott, amikor be kellett volna biztosítani a helyezést. De ha már egész évben végig küzdött, mégsem lehet tőle sajnálni a vb részvételt. Ellenfele, a német Angelique Kerbernek volt ismét mit bizonyítania, hiszen Wimbledon óta, megint formahanyatlásról beszélhetünk nála. Valamilyen szinten mind a 2 oldalon volt mit letenni az asztalra!

Az első játszmában még nagyon is látszott Bertensen, hogy nem igazán érzi át, hogy ő most, mint egy Lucky Loser egy másik tornán, a hátsó ajtón besétált. Hiába játszott tavaly párosban döntőt itt, egyéniben szerepelni nagyon más egy világbajnokságon! Az első 7 gameben, amiből csak egyet tudott megnyerni, ez nagyon meghatározó volt. Felfokozott izgalmi állapot, a tekintet is árulkodó volt a holland lánynál. Kerbernek nem is igazán kellett sokat csinálnia ezért a 6/1-ért. Úgy tűnt semmi nem állhat Kerber győzelmének az útjába, majd maga Bertens volt, aki megálljt parancsolt a saját feszült teniszének. Egyszer csak elkezdett jönni az, amit a holland valójában tud és ami a kezében van, hiszen Bertensnek rettentően ügyes teniszezőnő. Már az első szettben is néha megvillantott valamit ezekből, azonban a folytatásban a néhát felcserélte a folyamatosra. Bertens egyre agresszívabban lépett fel és amikor hirtelen Kerber került kényelmetlen helyzetbe, a reakciója nem éppen volt a legjobb. 3-4-nél már inkább ő izgult és kettős hibával reagálta le a kialakult szituációt break labdánál. Bertens pedig egyre jobb játékának köszönhetően visszatáncolt a mérkőzésbe. A harmadik szett eleje szépen-lassan hullámzott, azonban a végjátékban már inkább Kerber feje felett csaptak össze azok a bizonyos hullámok. 3-3-tól kezdve Kerbernek hiába voltak labdái adogatóként a 4-3-hoz, egyre jobban elfogyott fizikailag. A folytatásban már csak a szíve vitte előre, azonban egyszerűbb volt egy jól megküldött alapütéssel kimozgatni és ezáltal megcsinálni ellene a pontokat ! Bertens elképesztőt küzdött és ami nagyon fontos volt nála, hogy egyrészt Kerbert, de inkább a saját magának az első szettben felállított idegességét győzte le! Remek, 2 óra 2 perces mérkőzés volt! A folytatás Kerber számára lesz nehezebb, hiszen szinte lehetetlen elképzelni, hogy egy jól játszó Osakát vagy Stephenst elkapjon!

Bertens megérdemelten győzte le Kerbert
Kép forrása: britwatchsports.com

A mai napon ismét a Fehér Csoport küzdelmei lesznek terítéken! Előbb Wozniacki és Kvitova közül próbál valaki esélyt adni magának a folytatásra, majd Pliskova és Svitolina mérkőzése után valamelyikük már lélekben készülhet az elődöntőre.

Kiemelt kép forrása: wtatennis.com

 

 

A hozzászólások le vannak zárva.