Fucsovics Marci kiesett Bécsben

2018. október 26.
by SchGy

A magyar játékos óriásit küzdve, és sokszor fantasztikus teniszt bemutatva egy hajszállal maradt le a Bécsben rendezett ATP 500-as torna elődöntőjéről.

Marci ellenfele a világranglistán hetvenegyedik, 30 éves Mikhail Kukushkin volt, akinek a magyar játékos elleni meccse már az ötödik volt a héten, miután a selejtezőben is két mérkőzést nyert, a főtáblán pedig a bolgár Grigor Dimitrovot is búcsúztatta.

Az első játszmában 2-2-es állásig mindketten magabiztosan tudták hozni a szervájukat, ezután a kazah beragadt az adogatásainál, Marci remekül fogadott, és az első breaklabdájából máris előnyt kovácsolt. A következő játékban Kukushkin mindent megtett az egyenlítés érdekében, három fogadóelőnyig el is jutott, de a magyar játékos szebbnél szebb megoldásokkal hárította őket, amit a közönség is vastapssal díjazott. Kukushkin fokozta a nyomást, a következő Fucsovics adogatójátékban ismét három break lehetőséget is kiharcolt, de Fucsovics ismét zseniális megoldásokkal nyerte a labdameneteket, jöttek az extrák, amikor a legjobban kellettek. Újabb break már nem született, így a magyar teniszező 54 perc játék után 6-4-gyel nyerte az első szettet.

A szünet után 1-1-es állásnál Marcinak volt egy fogadóelőnye, de Kukushkin hárította, ezzel vezetett 2-1-re. A magyar teniszező egy szoros játékban egalizált, majd a következő kazah adogatójátékban 15-40 is volt Fucsovicsnak, de nem sikerült elvennie ellenfele adogatását. A folytatásban mindkét játékos hozta a kötelezőt, jöhetett a játszmát eldöntő tie-break, amiben a kazah magasabb fokozatban kapcsolt, esélyt sem adva 7-2-re nyerte a rövidítést, ezzel pedig kiegyenlített a szetteket tekintve.

A mindent eldöntő játszmában Fucsovics 1-1-nél elveszítette a szerváját, így gyorsan elhúzott ellenfele 3-1-re. A kazah játékosnak két lehetősége is volt a dupla break előnyhöz, amivel nagy valószínűséggel a mérkőzés is eldőlt volna, de a nyíregyházi fiú 3-2-re szépített, és ekkor megváltozott a játék képe. Kukushkin kihasználatlanul maradt lehetőségei majdnem rögtön megbosszulták magukat, Fucsovics előbb két breaklehetőséget még nem tudott pontra váltani, de nagyon küzdött, és 4-4-re egalizált. Ellenfelének már a mérkőzésben maradásért kellett adogatnia, miután Fucsovics hozta a szerváját, de ekkor már nem volt fordulat, ismét jöhetett a tie-break. 3-3-nál Marcinak sikerült a mini-break, de sajnos innen már csak a kazah játékos nyert pontot, és ezt a rövidítést is megnyerte 7-4-re. Kukushkin 3 óra 21 perc játék után 4-6 7-6 7-6 arányban jutott be az elődöntőbe, ellenfele a Thiem – Nishikori mérkőzés győztese lesz. 

A vereség mellett némi vigasz lehet a magyar játékosnak, hogy Juan Martin Del Potro visszalépésének köszönhetően Marci a főtáblán kezd a jövő heti párizsi Masters tornán.

A kép forrása: livetennis.com

A hozzászólások le vannak zárva.