WTA Finals: Két veretlen hölgy jutott a holnapi fináléba

Miután az első négy kiemelt nem élte túl a csoportkört, és a kevésbé esélyes játékosok kvalifikálták magunkat a négy közé, ma az volt a kérdés, hogy melyik két hölgy jut az WTA Finals vasárnapi fináléjában.

Elsőként az eddig százszázalékos Elina Svitolina, és a Simona Halep visszalépésével utolsó pillanatban befutó Kiki Bertens találkozott. A két hölgy igazán kitett magáért, a szingapúri torna leghosszabb mérkőzését abszolválták, és látványos labdamenetekben sem volt hiány. Bertens keményen irányította a labdameneteket, szórta a nyerőket, de a játékában folyamatosan benne volt a hiba. Az összecsapás korai breakváltásokkal kezdődött, a szett hajrájában azonban az ukrán szorongatott. Bertens előbb 4-5-nél még sikerrel hárította a játszmalabdát, de 5-6-nál már nem tudta hozni az adogatását, és Svitolina 50 perc alatt behúzta a nyitó szettet. A második felvonás elején a holland egyből breakelt, és végig magabiztosan tartotta az adogatását, sőt 5-4 40-semminél három szettlabdája is volt, de képtelen volt kiszerválni a játszmát. Svitolina egyenlített, és rövidítésre mentett, de a tie-breakben ismét a bátran teniszező Bertens percei jöttek, és 56 perc után kiegyenlített. A döntő szett első néhány játéka igazán kemény csatát hozott. Svitolina breakkel kezdett, majd egy maratoni játékot követően Bertens egyenlíteni tudott, de hiába. A következő adogatójátékát ismét elbukta, ami megpecsételte a sorsát. Svitolina magabiztosan hozta az adogatásait, majd 5-4-nél két breaklabdát hárítva kiszerválta a meccset.

A nap másik mérkőzésén a korábbi világelső Karolina Pliskova, valamint a tavalyi US Open-bajnok Sloane Stephens találkozott. Sokáig úgy tűnt, hogy az amerikai a szállodában hagyta a koncentrációját, képtelen volt tartani a lépést Pliskovával, és 6-0 2-0-nál már egy komoly verés is benne volt a pakliban, ám a cseh játékos 40:15-ről nem tudta hozni az adogatását. A két hölgy ekkor inkább egymás hibáiból élt, és feltették a már jól ismert “Nem tudom hozni az adogatásomat” című WTA slágert. A break csatából végül Stephens jött ki jobban, és 53 perc játék után 6-4 arányban hozta a második szettet. A döntő felvonásban Pliskova ott folytatta, ahol a második játszmában abbahagyta. Képtelen volt hozni az adogatásait, a lába felmondta a szolgálatot, és az ütőerő itt már kevés volt. Az amerikai sima 6-1-gyel behúzta a szettet, és jutott a holnapi fináléba, ahol két veretlen játékos találkozik.

A hozzászólások le vannak zárva.